Antena 3 CNN Economic Biz News "Profetul crizei" vine cu noi previziuni sumbre. Ce se va întâmpla cu preţul aurului

"Profetul crizei" vine cu noi previziuni sumbre. Ce se va întâmpla cu preţul aurului

"Profetul crizei" vine cu noi previziuni sumbre. Ce se va întâmpla cu preţul aurului
Sursa foto: Foto: planetminecraft.com
de M.Z.    |    03 Iun 2013   •   10:19

Previziuni sumbre de la cunoscutul economist Nouriel Roubini privind preţul aurului. "Profetul crizei" anticipează că preţul aurului se va prăbuşi şi va scădea până la 1.000 de dolari uncia până la sfârşitul anului 2015, scrie ziare.com, citând Project Syndicate.

.
Preţul aurului a oscilat între 800 de dolari uncia la începutul anului 2009 şi incredibila valoare de peste 1.900 de dolari uncia în toamna lui 2011. În prezent, cotaţia aurului a coborat sub 1.400 de dolari uncia, ajungând la o depreciere de aproape 30% faţă de vârful din anul 2011.
 
În opinia cunoscutului economist Nouriel Roubini, profesor la Universitatea Stern School of Business din New York, printre motivele care ar duce la deprecierea aurului se numără riscurile economice, financiare şi geopolitice în economia globală, dar şi faptul că tranzacţionarea metalului merge cel mai bine atunci când există un risc al inflaţiei foarte ridicat.
 
A altă cauză este că, spre deosebire de alte active, aurul nu oferă niciun venit, iar preţul metalului preţios a crescut brusc când ratele inflaţiei au devenit negative. 
 
Nu în ultimul rând, unii conservatori politici extremişti, în special din SUA, au exagerat cu aurul, într-un mod care s-a dovedit contraproductiv, apreciază Roubini.

×
Subiecte în articol: aur Nouriel Roubini
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close