Rehn: UE şi euro vor supravieţui crizei din Grecia, dar extinderea problemelor trebuie evitată

11 Apr 2010   •   14:14
Rehn: UE şi euro vor supravieţui crizei din Grecia, dar extinderea problemelor trebuie evitată rehn

Uniunea Europeană şi euro vor supravieţui crizei din Grecia, dar blocul comunitar trebuie să se asigure că problemele nu se extind, a declarat comisarul pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, potrivit Reuters.

Într-un interviu acordat publicaţiei finlandeze Iltalehti, Ollie Rehn a declarat că europenii vor trece testul şi vor învăţa din ceea ce s-a întâmplat, adăugând că euro a fost şi va fi o poveste de succes.

"Factorii de decizie trebuie să acţioneze cu responsabilitate şi să evite extinderea incendiului de pădure din Grecia. Ei s-au angajat deja să facă acest lucru şi mecanismele de sprijin sunt pregătite, dacă vor fi necesare", a declarat Rehn.

Comisarul european a adăugat că Executivul UE va prezenta în curând o nouă propunere de îmbunătăţire a coordonării economice în zona euro şi de supraveghere mai strictă a bugetelor.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor discuta, duminică, prin intermediul unei teleconferinţe, detaliile planului de susţinere a Greciei, care va fi accesat de statul elen dacă va fi absolut necesar.

Antena3.ro
Parteneri
x close