Antena 3 CNN Economic Biz News Rehn: UE şi euro vor supravieţui crizei din Grecia, dar extinderea problemelor trebuie evitată

Rehn: UE şi euro vor supravieţui crizei din Grecia, dar extinderea problemelor trebuie evitată

Rehn: UE şi euro vor supravieţui crizei din Grecia, dar extinderea problemelor trebuie evitată
Sursa foto: rehn
11 Apr 2010   •   14:14

Uniunea Europeană şi euro vor supravieţui crizei din Grecia, dar blocul comunitar trebuie să se asigure că problemele nu se extind, a declarat comisarul pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, potrivit Reuters.

Într-un interviu acordat publicaţiei finlandeze Iltalehti, Ollie Rehn a declarat că europenii vor trece testul şi vor învăţa din ceea ce s-a întâmplat, adăugând că euro a fost şi va fi o poveste de succes.

"Factorii de decizie trebuie să acţioneze cu responsabilitate şi să evite extinderea incendiului de pădure din Grecia. Ei s-au angajat deja să facă acest lucru şi mecanismele de sprijin sunt pregătite, dacă vor fi necesare", a declarat Rehn.

Comisarul european a adăugat că Executivul UE va prezenta în curând o nouă propunere de îmbunătăţire a coordonării economice în zona euro şi de supraveghere mai strictă a bugetelor.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor discuta, duminică, prin intermediul unei teleconferinţe, detaliile planului de susţinere a Greciei, care va fi accesat de statul elen dacă va fi absolut necesar.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: comisar criza euro afaceri UE
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close