Antena 3 CNN Economic Biz News Scrisoare de intenţie către FMI: 7.000 de angajaţi din sectorul de stat vor fi disponibilizaţi

Scrisoare de intenţie către FMI: 7.000 de angajaţi din sectorul de stat vor fi disponibilizaţi

Scrisoare de intenţie către FMI: 7.000 de angajaţi din sectorul de stat vor fi disponibilizaţi
Sursa foto: Foto: Intact images
01 Iul 2011   •   13:00
Fin.ro prezintă conţinutul scrisorii de intenţie către FMI. Din document reiese că din sectorul de stat vor fi disponibilizaţi 7.000 de oameni, dar şi că, până la 1 ianuarie 2012, majorita­tea companiilor şi regiilor autonome vor avea manageri privaţi. Mai mult decât atât, toate companiile din subordinea statului vor fi privatizate în totalitate sau în parte.

Î
n document, guvernantii recunosc faptul că ţinta de inflaţie va fi ratată şi în 2011. „Inflatia este mai ridicată decât ne-am asteptat, din cauza creşterii preturilor alimentelor şi energiei. Aceşti factori, plus o creştere suplimentară a preţurilor administrate, vor menţine inflaţia peste 5% pentru restul anului, făcând improbabilă atingerea tinţei de inflaţie a BNR la sfarsitul lui 2011”, se arată în document.

În plus, oficialii români se angajează în faţa FMI să menţină deficitul bugetar la 4,4% din PIB în acest an. Pentru 2012, autorităţile apreciază că deficitul va fi redus până la 3% din PIB, prin limitarea cheltuielilor, inclusiv a salariilor şi subvenşiilor.

„Veniturile au fost uşor peste aşteptări în primul trimestru din 2011, în timp ce cheltuielile curente şi cele de capital au fost sub program, permiţându-ne să îndeplinim ţinta de deficit cu o marjă considerabilă. Pe partea de cheltuieli, ne vom continua eforturile pentru a îmbunătăţi şi prioritiza cheltuielile de capital, pentru a creşte absorbtia fondurilor UE, dacă este necesar utilizând resurse suplimentare alocate catre investiţii în prima jumatate a anului”, se mai precizează în scrisoarea de intenţie.

În acelaşi document, Guvernul se obligă ca, de la 1 ianuarie 2012, să interzică prelungirea contractelor de manag­ment existente la companiile de stat.

Scrisoarea de intenţie mai arată că  cele 154 de firme de stat mo­nitorizate in cadrul Acordului vor disponibiliza aproximativ 7.000 de angajati până cel tarziu la sfarsitul lunii septembrie a acestui an.
 ×
Subiecte în articol: scrisoare de intentie FMI

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close