Antena 3 CNN Economic Biz News Scrisoare de intenţie către FMI: 7.000 de angajaţi din sectorul de stat vor fi disponibilizaţi

Scrisoare de intenţie către FMI: 7.000 de angajaţi din sectorul de stat vor fi disponibilizaţi

Scrisoare de intenţie către FMI: 7.000 de angajaţi din sectorul de stat vor fi disponibilizaţi
Sursa foto: Foto: Intact images
01 Iul 2011   •   13:00
Fin.ro prezintă conţinutul scrisorii de intenţie către FMI. Din document reiese că din sectorul de stat vor fi disponibilizaţi 7.000 de oameni, dar şi că, până la 1 ianuarie 2012, majorita­tea companiilor şi regiilor autonome vor avea manageri privaţi. Mai mult decât atât, toate companiile din subordinea statului vor fi privatizate în totalitate sau în parte.

Î
n document, guvernantii recunosc faptul că ţinta de inflaţie va fi ratată şi în 2011. „Inflatia este mai ridicată decât ne-am asteptat, din cauza creşterii preturilor alimentelor şi energiei. Aceşti factori, plus o creştere suplimentară a preţurilor administrate, vor menţine inflaţia peste 5% pentru restul anului, făcând improbabilă atingerea tinţei de inflaţie a BNR la sfarsitul lui 2011”, se arată în document.

În plus, oficialii români se angajează în faţa FMI să menţină deficitul bugetar la 4,4% din PIB în acest an. Pentru 2012, autorităţile apreciază că deficitul va fi redus până la 3% din PIB, prin limitarea cheltuielilor, inclusiv a salariilor şi subvenşiilor.

„Veniturile au fost uşor peste aşteptări în primul trimestru din 2011, în timp ce cheltuielile curente şi cele de capital au fost sub program, permiţându-ne să îndeplinim ţinta de deficit cu o marjă considerabilă. Pe partea de cheltuieli, ne vom continua eforturile pentru a îmbunătăţi şi prioritiza cheltuielile de capital, pentru a creşte absorbtia fondurilor UE, dacă este necesar utilizând resurse suplimentare alocate catre investiţii în prima jumatate a anului”, se mai precizează în scrisoarea de intenţie.

În acelaşi document, Guvernul se obligă ca, de la 1 ianuarie 2012, să interzică prelungirea contractelor de manag­ment existente la companiile de stat.

Scrisoarea de intenţie mai arată că  cele 154 de firme de stat mo­nitorizate in cadrul Acordului vor disponibiliza aproximativ 7.000 de angajati până cel tarziu la sfarsitul lunii septembrie a acestui an.
 



×
Subiecte în articol: scrisoare de intentie FMI
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close