Antena 3 CNN Economic Biz News Senatul american a respins planul de salvare a industriei auto

Senatul american a respins planul de salvare a industriei auto

Senatul american a respins planul de salvare a industriei auto
12 Dec 2008   •   13:52

Giganţii auto americani par să se îndrepte cu paşi siguri spre faliment. Senatul a respins planul de salvare a industriei auto, care ar fi costat 14 miliarde de dolari. Asta după ce joi Camera Reprezentanţilor a votat în favoarea legii şi a dat astfel o rază de speranţă companiilor General Motors, Chrysler şi Ford. Planul de salvare a industriei auto americane a fost respins de senatorii republicani, după ce sindicatele au refuzat să aprobe reduceri severe ale salariilor.
Democraţii s-au luptat până în ultimul moment pentru a obţine un vot favorabil planului de 14 miliarde de dolari. Până la urmă au fost nevoiţi să-şi recunoască eşecul.
Presiunile s-au mutat la Casa Albă. Administraţia Bush ar putea fi pusă în situaţia de a oferi o finanţare de urgenţă companiilor auto. General Motors şi Chrysler au avertizat deja că, în lipsa unui ajutor financiar din partea statului, ar putea intra în faliment la începutul anului următor. De altfel, General Motors şi-a angajat deja experţi în legea falimntelor. De supravieţuirea giganţilor auto depind aproape 400.000 de locuri de muncă.
Eşecul discuţiilor din Senatul american a fost resimţit imediat de bursele asiatice, unde cursurile acţiunilor şi cel al dolarului s-au prăbuşit.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Senatul american
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close