Antena 3 CNN Economic Biz News Statul român vrea să dezvolte relaţiile economice cu China

Statul român vrea să dezvolte relaţiile economice cu China

Statul român vrea să dezvolte relaţiile economice cu China
Sursa foto: Foto: neftegaz.ru
04 Apr 2012   •   10:46
Statul român intenţionează să dezvolte relaţiile economice cu China, a precizat premierul Ungureanu. Anul trecut, ritmul de creştere a exporturilor româneşti l-a depăşit pe cel al importurilor, a mai spus premierul.

"România a atras în ultimele două decenii investiţii străine directe de peste 53 miliarde euro, iar în actuala conjunctură economică, caracterzizată prin incertitudini şi dificultăţi economice, diversificarea schimburilor comerciale şi a paletei de investitori, inclusiv cu emergenţa tot mai pronunţată a unor mari puteri economice, constituie o prioritate a Guvernului. În acest sens, luăm ca exemplu schimburile comerciale cu China", a precizat Ungureanu, citat de Mediafax.

Potrivit primului-ministru, relaţiile bilaterale între România şi China au consemnat în 2011 faţă de 2010 o creştere de 36,27% a exporturilor româneşti şi de 8,24% a importurilor. Valoarea totală a schimburilor comerciale s-a ridicat la 4,2 miliarde dolari.

Premierul a mai arătat că, în ciuda situaţiei economice "complexe", România a reuşit prin măsuri de reformă economică uneori dureroase să stopeze scăderea economică şi să reia creşterea.

 

×
Subiecte în articol: China România export import
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close