Antena 3 CNN Economic Biz News Studiu: 78% dintre români cred că situaţia economică din România nu se va îndrepta

Studiu: 78% dintre români cred că situaţia economică din România nu se va îndrepta

Studiu: 78% dintre români cred că situaţia economică din România nu se va îndrepta
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
07 Iul 2010   •   17:31

Românii sunt din ce în ce mai pesimişti din cauza situaţiei economice, reiese dintr-un studiu realizat de GFK. În luna iunie indicele de încredere a populaţiei a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii zece ani. Numai  6% dintre români mai speră ca situaţia lor să se îmbunătăţească în următorul an.
Dacă în urmă cu un an, trei din zece români credeau că situaţia financiară a familiei lor se va înrăutăţi în următorul an, în 2010 acest procent aproape s-a dublat. Doar 6% dintre ei mai speră ca situaţia lor să se îmbunătăţească în următorul an, iar 23% se aşteaptă să rămână la fel ca în prezent.
Cei mai mulţi sunt pesimişti când vine vorba de viitor - 78% nu se aşteaptă ca situaţia din România să se îndrepte din punct de vedere economic în perioada următoare. Potrivit studiului companiei GfK, acest pesimism este cauzat în principal de programul de austeritate al guvernului, care a dus la deteriorarea situaţiei economice.
În ceea ce priveşte situaţia financiară din acest an faţă de anul trecut, 68% afirmă că aceasta s-a degradat şi doar 5% trăiesc mai bine. Şi încrederea în stabilitatea locului de muncă a scăzut
De asemenea, peste două treimi dintre români cred că inflaţia va creşte în 2010 şi prima jumătate din 2011, iar 85% nu cred că vor reuşi să facă economii în anul următor.
În acest context, cumpărarea de case sau maşini nici măcar nu mai intră în calcule, peste 85% dintre români declarând că acest lucru este imposibil în perioada următoare.
Studiul realizat GfK România este reprezentativ pentru populaţia României în vârstă de cel puţin 15 ani şi a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane

Antena 3

×
Subiecte în articol: studiu romani
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close