Antena 3 CNN Economic Biz News Studiu: Peste 50% dintre români au venituri mai mici decât în 2009 (VIDEO)

Studiu: Peste 50% dintre români au venituri mai mici decât în 2009 (VIDEO)

Studiu: Peste 50% dintre români au venituri mai mici decât în 2009 (VIDEO)
Sursa foto: matadorchange.com
19 Sep 2010   •   16:37

Românii sunt tot mai săraci. Mai mult de jumătate dintre români au venituri sub cele din 2009, arată un studiu realizat pentru Mediafax. Dacă în primăvară cei mai afectaţi de criză erau românii de peste 35 de ani, cu un nivel de educaţie scăzut, în vară au resimţit scăderi de venituri şi românii cu educaţie medie sau peste medie.

Astfel, 57% dintre români spun că în vara acestui an au avut venituri mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce în lunile aprilie-mai doar 37% câştigau mai puţin decât în 2009.

Din această cauză, 66% dintre români sunt în căutarea unei noi surse de venit. Cu banii câştigaţi, 85 % dintre români nu vor face altceva decât să-şi achite cheltuielile de bază ale casei. Restul de 15% intenţionează să-şi păstreze stilul de viaţă confortabil creat până acum.

Tot din cauza reducerii veniturilor, jumătate dintre români cheltuiesc mai puţin pe alimente, pe utilităţi, pe concedii, pe electrocasnice sau piese de mobilier.

Potrivit studiului, aproape o treime dintre cei chestionaţi vor sa meargă la muncă în străinătate, printre aceştia regăsindu-se în principal românii fără loc de muncă, precum şi cei cu un nivel mai scăzut de educaţie sau venit.

Sunt însă şi români, destul de puţini, care susţin că nu au fost atinşi de criză, mai exact 14% dintre orăşenii cu venituri mari şi studii superioare.

Studiul a fost realizat pentru Mediafax, în perioada iulie - august 2010, pe un eşantion de 800 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 64 de ani.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: studiu salariu romani venituri
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close