Tăierea pensiilor, eliminată de Parlament din legile austerităţii

29 Iun 2010   •   11:32
Tăierea pensiilor, eliminată de Parlament din legile austerităţii

Parlamentul României a votat, în plen, marţi, eliminarea din lege a articolului ce prevede tăierea pensiilor cu 15%, în urma declarării ca neconstituţionale a respectivelor prevederi. Decizia a fost adoptată cu 321 voturi ?pentru? şi doar 2 împotriva, scrie Mediafax.

Totodată, senatorii şi deputaţii au aprobat şi legea recalculării pensiilor, articolul privind pensiile magistraţilor fiind declarat neconstituţional. Respectivul document a fost votat cu 323 "pentru", 24 "împotrivă" şi 3 abţineri.

Luni seară, comisiile reunite au votat în unanimitate rapoarte favorabile la Legile de austeritate, eliminând articolele ce făceau referire la tărirea sau recalcularea pensiilor, neconstituţionale potrivit Curţii Constituţionale.

Prin urmare, juriştii au scos din Legea restabilirii echilibrului bugetar dispoziţiile din articolul 9, legate de diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor ce se cuvin sau se plătsec şi pe cele referitoare la indemnizaţia de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I şi la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei, de asemenea neconstituţionale.

Antena3.ro

 

Parteneri
x close