Antena 3 CNN Economic Biz News Turismul pentru pensionari a crescut cu până la 40%. Vezi unde pleacă seniorii de Paşti

Turismul pentru pensionari a crescut cu până la 40%. Vezi unde pleacă seniorii de Paşti

Turismul pentru pensionari a crescut cu până la 40%. Vezi unde pleacă seniorii de Paşti
09 Apr 2011   •   21:24

Pensionarii noştri au început să semene cu pensionarii lor. Preferă, mai nou, vacanţele peste hotare. Mai ales de sărbători. Evident, vorbim despre seniorii cu dare de mână. Agenţiile de turism spun că vânzările de pachete de Paşte pentru seniori, în străinătate, au crescut cu până la 40%.

Ileana Popa nu mai vrea anul acesta de Paşte să frământe cozonaci. Dă agitaţia din bucătărie pe relaxarea de la malul mării. S-a hotărât pe ultima sută de metri să profite de ofertele speciale pentru seniori şi să plece în Cipru. A avut noroc şi a mai găsit două bilete pentru ea şi soţul ei. "Am mai fost si anul trecut în Cipru şi mi-a plăcut foarte mult, de aceea vreau să mă întorc acum de Paşti. Este un program de seniori foarte avantajos. Preţul este foarte redus, cu toate mesele incluse, cu avionul", a declarat Ileana Popa. Oferta pentru un hotel de 3 stele? 319 euro. 4 stele - 400 de euro, iar hotel 5 stele 495 de euro. Preţul include bilete de avion şi cazare o săptămână cu demipensiune.

Oferte la fel de bune a avut şi Spania. Cu 325 de euro, seniorii şi-au luat bilete în Tenerife, Palma de Mallorca sau Costa del Sol. Pachetele au cuprins şapte zile de cazare, masă, transport şi excursii.

Peste tot biletele au fost vândute începând cu luna octombrie a anului trecut. "Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut putem spune că pe programele de travel seniori, fie de Paşte fie în alte perioade, avem creştere în funcţie de fiecare destinaţie în parte între 25 şi 40 la sută", a declarat un tur-operator.

Există şi câţiva seniori care au ales destinaţii tradiţionale pentru petrecerea sărbătorilor de Paşti, cum este Israelul. Vizitarea locurilor sfinte costă mult însă. Pentru cei care îşi doresc să-şi petreacă Paştele în Ierusalim preţurile pornesc de la 650 de euro de persoană. Preţul cuprinde transportul, şapte zile de cazare, micul dejun şi cina, plus excursii în împrejurimile Ierusalimului.



×
Subiecte în articol: turism Paste pensionari
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close