Antena 3 Economic Biz News Ungaria cere Comisiei Europene subvenţii în avans din cauza inundaţiilor

Ungaria cere Comisiei Europene subvenţii în avans din cauza inundaţiilor

09 Iul 2010   •   18:50
Ungaria cere Comisiei Europene subvenţii în avans din cauza inundaţiilor

Ungaria a solicitat Comisiei Europene plata în avans a subvenţiilor agricole aferente anului 2011, în valoare de 200 de miliarde de forinţi (712 milioane euro), pentru a compensa daunele provocate de inundaţii fermierilor, a transmis vineri Ministerul Agriculturii, potrivit Reuters.

Despăgubirile se vor ridica la 80% din fondurile UE puse la dispoziţia Ungariei, informează ministerul, ai căror reprezentanţi au solicitat Comisiei ca fondurile să fie disponibile din 16 octombrie, nu de la 1 decembrie.

O parte din principalele suprafeţe cultivate din Ungaria au fost afectate de ploi masive şi inundaţiile produse în primăvară şi la începutul verii. Nu mai puţin de 19.000 de agricultori au depus până în prezent cereri de despăgubiri. Ministerul a anunţat săptămâna trecută că inundaţiile au distrus suprafeţe cultivate cu porumb (15.700 hectare), şi 1,3% din totalul de 1,153 milioane hectare însămânţate.

Antena3.ro

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close