Antena 3 CNN Economic Biz News Verdictul care va semăna haos. "În patru luni ţara asta va ieşi din zona euro, iar guvernul se va PRĂBUŞI"

Verdictul care va semăna haos. "În patru luni ţara asta va ieşi din zona euro, iar guvernul se va PRĂBUŞI"

Verdictul care va semăna haos. "În patru luni ţara asta va ieşi din zona euro, iar guvernul se va PRĂBUŞI"
de O.P.    |    09 Aug 2012   •   09:51

Vorbeam zilele trecute despre puterea unui zvon. Iar atunci când este vorba de mulţi mulţi bani în joc, toţi jucătorii de pe piaţă vor să iasă pe profit şi să nu piardă nimic, aşa că iau în considerare fiecare veste ce i-ar putea afecta.

În ceea ce priveşte situaţia din Grecia, veştile nu sunt tocmai bune. Nouriel Roubini, poreclit "Dr. Doom" a prognozat un scenariu care dă semne să se adeverească: el consideră că la începutul anului 2013, Grecia va ieşi din zona euro, iar guvernul ei se va prăbuşi. Roubini crede că toate măsurile impuse de guvernul elen sunt mai mult decât draconice şi vor arunca ţara într-o depresie financiară ce va avea rezultat ieşirea din zona euro.

Noile măsuri de austeritate luate de guvernul de la Atena sunt o condiţie pentru deblocarea în luna septembrie a unei tranşe de împrumut în valoare de 31,5 miliarde de euro, din planul de salvare de 130 de miliarde de euro convenit cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană.

Preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a declarat că o ieşire a Greciei din zona euro ar fi 'gestionabilă', însă 'nu este de dorit', într-un interviu pentru postul de televiziune german WDR al cărui conţinut a fost publicat marţi pe site-ul guvernului luxemburghez, informează AFP.





×
Subiecte în articol: grecia zona euro
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close