Antena 3 CNN Economic Biz News Vestea proastă care îi va afecta pe românii care circulă cu maşina. Va fi în defavoarea lor

Vestea proastă care îi va afecta pe românii care circulă cu maşina. Va fi în defavoarea lor

Vestea proastă care îi va afecta pe românii care circulă cu maşina. Va fi în defavoarea lor
de O.P.    |    02 Sep 2013   •   13:04

Pe lângă tragediile pe care le trăiesc oamenii din Siria, întreaga lume va avea de suferit de pe seama posibilelor acţiuni militare în zonă. Şi asta pentru că preţul petrolului va creşte incredibil de mult, într-o perioadă relativ scurtă.

Creşterea puternică a preţurilor petrolului în ultimele două zile, declanşată de o posibilă intervenţie militară în Siria a unei coaliţii conduse de SUA, ar putea conduce la majorarea preţurilor carburanţilor în România, probabil cu 2,5%, la aproximativ 6,15 lei/litru, se arata intr-o analiza ING Bank.

"Un alt efect al incertitudinlor recente din Orientul Mijlociu a fost o creştere de aproape 5% a preţului petrolului în cursul ultimelor două zile, care prezintă riscuri şi pentru preţul benzinei în România. Conform estimărilor noastre, variaţiile preţului global al petrolului se transferă în proporţie de aproximativ 50% în preţurile benzinei la pompă, astfel că ajustarea automată în urma evoluţiilor recente s-ar traduce printr-o creştere de 2,5%, de la nivelul actual de aproximativ 6 lei/litru la aproximativ 6,15 lei/litru", se arată în analiza ING Bank.

Având în vedere ponderea de aproximativ 8% a carburanţilor în coşul de consum, presiunile de pe piaţa energiei ar putea influenţa semnificativ inflaţia, notează analiştii băncii.

Vă reamintim că săptămâna trecută, preţul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, în urcare puternică în ultimele zile, din cauza temerilor că situaţia tensionată din Siria s-ar putea extinde şi ar putea perturba livrările de ţiţei din Orientul Mijlociu.

×
Subiecte în articol: Siria scumpire benzina

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close