Antena 3 CNN Economic Biz News Vosganian: Salariile restante ale angajaţilor Oltchim vor fi plătite în această lună

Vosganian: Salariile restante ale angajaţilor Oltchim vor fi plătite în această lună

Vosganian: Salariile restante ale angajaţilor Oltchim vor fi plătite în această lună
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Apr 2013   •   22:17

Salariile restante ale salariaţilor Oltchim vor fi acordate prin intermediul Ministerului Muncii, de la Fondul de Garantare, la jumătatea acestei luni, a anunţat, luni, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Banii pentru salarii vor fi acordaţi. Din discuţiile cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, vor putea fi alocaţi la jumătatea lunii aprilie. Fondul de Garantare (a Salariilor - n.r.) dispune de sumele necesare. În ceea ce priveşte salariile compensatorii pentru persoanele disponibilizate, în urma discuţiilor cu conducerea combinatului, acestea ar trebui să intre sub prevederile legendarei Ordonanţe 116. În noile sale prevederi, intră şi unităţile economice de profilul Oltchim. Ordonanţa este în procedură de avizare. Săptămâna viitoare se va afla în şedinţă de Guvern", a afirmat Varujan Vosganian, potrivit Agerpres.

Conducerea combinatului, administratorii judiciari şi autorităţile au convenit să nu disponibilizeze angajaţii fără ca aceştia să beneficieze de avantajele noii Ordonanţe, a adăugat oficialul.

Ministrul Economiei a precizat că în ultima lună Oltchim şi-a triplat capacitatea de producţie la peste 20%.

"Nu este destul. Trebuie să funcţioneze la o capacitate de peste 50%. Băncile sunt ezitante în a acorda finanţări pentru că au dat bani în trecut şi nu s-au întors. Într-o lună putem ajunge la o capacitate de peste 50%, care ar asigura funcţionarea fără pierderi a combinatului", a spus Vosganian.

În ceea ce priveşte înfiinţarea unei societăţi Oltchim 2, acesta a precizat că proiectul de reorganizare are nevoie de acordul creditorilor.

Liderul sindical Corneliu Cernev, a declarat, la rândul său, că peste 1.000 de salariaţi de la Oltchim vor fi disponibilizaţi.







×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian Oltchim
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close