Antena 3 CNN Economic Biz News Ziua păcălelilor s-a transformat în ziua SCUMPIRILOR, pentru România. Carburanţii, gazele naturale şi ţigările vor costa mai mult, de MÂINE

Ziua păcălelilor s-a transformat în ziua SCUMPIRILOR, pentru România. Carburanţii, gazele naturale şi ţigările vor costa mai mult, de MÂINE

Ziua păcălelilor s-a transformat în ziua SCUMPIRILOR, pentru România. Carburanţii, gazele naturale şi ţigările vor costa mai mult, de MÂINE
de O.P.    |    31 Mar 2014   •   05:53

De mâine intră în vigoare mult discutata acciză la carburant. Tot de mâine vom plăti mai mult şi pentru gazele naturale sau pentru ţigări. Vestea bună este că se ieftinesc convorbirile telefonice în afara reţelei.

Cea mai importantă scumpire care va intra în vigoare de la 1 aprilie este cotroversata acciză de 7 eurocenţi la carburant. Vom fi nevoiţi să scoatem din buzunar peste 40 de bani în plus pentru fiecare litru de carburant. Asta pentru că la cei 7 eurocenţi se mai adaugă şi TVA-ul.

Astfel, noul preţ al motorinei va "propulsa" România între primele 10 ţări europene cu cele mai mari preţuri la motorină, scrie adevarul.ro. Cât despre benzină, urcăm şi aici câteva poziţii în clasament. De pe locul 28 ajungem pe locul 21.

Tot de la 1 aprilie se scumpesc şi gazele naturale. Aici vor exista două majorări de preţ: una de 2% pentru populaţie şi cealaltă de 4% pentru sectorul industrial.

Fumătorii primesc încă un motiv în plus să renunţe la ţigări. Acciza totală va creşte cu peste 2 euro şi jumătate la mia de ţigarete. Astfel, un pachet de ţigări va costa cu până la 50 de bani mai mult.

Pe lângă toate aceste scumpiri, 1 aprilie vine şi cu o veste bună. Apelurile telefonice în alte reţele vor costa mai puţin. Operatorii vor practiva tarife de interconectare mult mai reduse. Dacă până acum tariful de interconectare pentru telefonia mobilă era de peste 3 eurocenţi, de mâine acesta va costa aproape un cent. Şi pentru telefonia fixă reducerea de preţ este seminificativă: de la 0,67 la 0,14 eurocenţi.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close