Antena 3 CNN Economic Bogdan Chirieac, previziune sumbră: ”Statul e nesustenabil”. Anticiparea unei politici de austeritate

Bogdan Chirieac, previziune sumbră: ”Statul e nesustenabil”. Anticiparea unei politici de austeritate

Bogdan Chirieac, previziune sumbră: ”Statul e nesustenabil”. Anticiparea unei politici de austeritate
27 Iul 2016   •   20:38

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, miercuri, o declarație a vicepremierului Vasile Dîncu, care spunea că statul este ”obez”. 

Afirmația a fost făcută în contextul în care guvernul pregăteşte mai multe legi prin care vrea să reducă şi mai mult birocraţia din administraţia publică.

”Statul a devenit obez, avem foarte multe reglementări: prea multe instituţii, unităţi care se transformă din furnizori de servicii în creatori de reguli” a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.

Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii ”Subiectiv”, a propus o paralelă cu declarațiile lui Traian Băsescu, care compara statul cu un om ”gras”, chiar înainte de a aproba tăierile salariale.

”Statul este nesustenabil. O știți și dumneavoastră. Când statul dă 250 de milioane pensie că ai lucrat la stat o viață, cum să fie sustenabil? Cu siguranță urmează ce a urmat după declarația lui Băsescu” a spus Bogdan Chirieac, care anticipează o politică guvernamentală de austeritate.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close