Antena 3 CNN Economic Calcul-șoc al PNL. Cu cât se ieftinesc carburanții anul viitor

Calcul-șoc al PNL. Cu cât se ieftinesc carburanții anul viitor

Calcul-șoc al PNL. Cu cât se ieftinesc carburanții anul viitor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    03 Dec 2019   •   18:40

Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a vorbit marți seară, la Antena 3, despre prețurile carburanților.

Astăzi, în Camera Deputaţilor, la Comisia de buget s-a primit avizul pozitiv pentru eliminarea supraaccizei la carburanţi.

Din calculul PNL, a reieşit că dacă această supraacciză trece şi de plenul Camerei Deputaţilor, atunci, va fi o economie, la un plin, de 25 de lei.

„Este vorba de un proiect de lege depus de mine şi de colegii mei din PNL, care vizează două aspecte şi două măsuri. Prima de eliminare a supraaccizei la combustibil și a doua măsură este de eliminare a supraimpozitării contractelor part-time. Cu privire la eliminarea supraaccizei la combustibil, pot să vă spun că este o măsură reparatorie. A fost introdusă de Guvernul Ponta, după care la un moment dat Guvernul PSD-Grindeanu a eliminat-o, apoi Guvernul Tudose a reintrodus-o.

Este foarte clar că această măsură a dus în primul rând la creşterea preţului combustibilului în piaţă, dar şi alte efecte cum ar fi creşterea preţurilor la lanţul de produse, dar a generat şi o creştere a inflaţiei în România”, a declarat Robert Sighiartău, marți seară, la Antena 3.

„Dacă vă uitaţi, în medie, la autoturismele din România, cu tot cu rezervă, un rezervor are în medie cam 65 de litri.

Din ianuarie, vom avea un preţ mult mai mic la combustibil, faţă de cel pe care l-am avut înainte”, a mai spus Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close