Antena 3 CNN Economic Câţi kilometri de autostradă are România

Câţi kilometri de autostradă are România

Câţi kilometri de autostradă are România
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Oct 2015   •   09:36

În perioada 2015 - 2030, se vor construi peste 1.200 de kilometri de autostradă, 1.900 de kilometri de drum expres, drumuri Transregio şi Transeuro, cât şi variante ocolitoare, potrivit Master Planului aprobat de Bruxelles.

 
În realitate, ţara noastră are în acest moment doar 700 de kilometri de autostradă şi multe termene prelungite pentru anul viitor. 
 
România avea la începutul anului trecut 646 de kilometri de autostradă. Un an şi jumătate mai târziu, ţara noastră se mândreşte cu doar 50 de kilometri mai mult. Iar veşti mai bune nu sunt pentru şoferi, până la finalul anului.
 
România va mai avea cel mult încă 25 de kilometri de autostradă, când, după estimările optimiste ale Companiei de Drumuri şi Autostrăzi va fi gata lotul 2 al Autostrăzii Timişoara-Lugoj, care acum este finalizat în proporţie de  86%. Lucrările au început în ianuarie 2014.
 
Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi dă asigurări, însă, că România va recupera la acest capitol în 2016, când autostrada Lugoj-Deva va fi gata, cel puţin pe hârtie şi ţara noastră va avea 72 de noi kilometri de autostradă. 
 
Cu toate că autostrada trebuia să fie gata până la finalul acestui an, castorii, liliecii şi urşii au făcut ca avizele de mediu să fie obţinute cu greu, iar lucrările să treneze.
 
Şi autostrada Sebeş-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri, va fi gata abia la anul: două tronsoane în luna martie şi alte două în luna octombrie. Pe primele două tronsoane, lucrările sunt abia la început, iar pe loturile 2 şi 3 sunt finalizate în proporţie de 35%.
 
Tot la anul va fi finalizat şi un alt tronson al autostrăzii Transilvania. Cu toate că vorbim doar de 8 kilometri, construcţia lor va fi gata abia în aprilie anul viitor.
 
Însă, România are şi cu ce se lăuda. Aproape 15 kilometri de autostradă finalizaţi, dar care nu sunt daţi în folosinţă, din cauza anumitor nesincronizări cu alte proiecte.

×
Subiecte în articol: autostrada
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close