Antena 3 CNN Economic Ce pensie uriașă încasează lunar Augustin Lazăr, fostul procuror general României! Care este pensia medie a unui magistrat

Ce pensie uriașă încasează lunar Augustin Lazăr, fostul procuror general României! Care este pensia medie a unui magistrat

Magistrații sunt considerați speciali de statul român, deși nicio altă țară nu le acordă statut privilegiat. În ciuda faptului că nu cotizează foarte mult la bugetul de stat și se retrag din profesie la vârste la care alții muncesc din greu, ei benficiază de pensii astronomice. Printre ei și Augustin Lazăr, fostul procuror general al României.

Ce pensie uriașă încasează lunar Augustin Lazăr, fostul procuror general României! Care este pensia medie a unui magistrat
11 Aug 2020   •   07:50

Augustin Lazăr a ieșit la pensie pe 27 aprilie 2019, deși se pregătea să-și depună candidatura pentru un nou mandat de procuror general. Scandalul care a izbuncnit în urma acuzațiilor că ar fi fost însă un procuror torționar în trecut l-au obligat să facă pasul în spate.

La acea vreme s-a vorbit că președintele Klaus Iohannis va încerca totuți să-l impună judecător la Curtea Constituțională, dar momentan Augustin Lazăr se bucură în liniște de pensia lui uriașă care se ridică la aproximativ 6.000 de euro, conform calculelor realizate în urmă cu un an, când a fost obligat să se retragă din profesie.

Care este pensia medie a unui magistrat în România

Procurorii și judecătorii sunt cea mai privilegiată categorie socială în România. Ei beneficiază decea mai mare pensie MEDIE din România. În anul 2019, se ridica la 14,278 lei. Mai mult decât atât, aceștia beneficiază cât timp sunt în funcție și de alte indemnizații speciale, primesc locuință de serviciu, diurne, bani de chirie sunt trimiși la cursuri pe banii statului, iar absolut toate medicamentele le sunt decontate de stat, ceea ce medicii pot doar visa. Mulți dintre procurorii și judecătorii pensionari de lux, se întorc în câmpul muncii ca avocați sau consultanți juridici.

Gheorghe Bălășoiu este  magistratul cu cea mai mare pensie din România și probabil și din Europa. Acesta încasează aproximativ 12.000 de euro lunar, din care mai bine de 11.000 provin din taxele celorlalți contribuabili, pentru că el nu a cotizat la bugetul de stat decât pentru o pensie de aproximativ 2000 de lei. 

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar pensie Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close