Antena 3 CNN Economic România va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Investiția de la Arad se ridică la un miliard de euro

România va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Investiția de la Arad se ridică la un miliard de euro

Ţara noastră va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Acesta va fi construit în Arad şi va costa nu mai puţin de un miliard de euro.

România va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Investiția de la Arad se ridică la un miliard de euro
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    20 Feb 2023   •   08:45

Un miliard de euro vor fi investiţi în cel mai mare parc fotovoltaic din Europa care va fi construit la Arad. Costurile împart astfel: construcția parcului va costa 800 de milioane de euro, iar 200 de milioane de euro vor fi cheltuiţi pentru construirea unei unităţi de stocare a energiei, cu o capacitate de aproximativ 500 de MegaWaţi.

Staţia se va întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare şi va avea baterii mari cât nişte containere de marfă. Construirea parcului fotovoltaic a fost anunțată încă de anul trecut de investitorii şi de autoritățile din Arad, însă lucrările vor începe abia anul acesta în iulie sau august.

Primarul comunei Grăniceri, localitatea unde va fi construită acest parc, Petru Claudiu Bătrînuţ, a declarat, că vineri dimineaţă a înregistrat cererea investitorilor de emitere a certificatului de urbanism în vederea construirii unei staţii de stocare cu o capacitate de aproximativ 500 de MW.

Citeşte şi: Oraşul Braşov este pe cale de a deveni independent energetic

"Acest proiect completează construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa. Vorbim de o staţie de stocare care va fi ridicată pe 20 de hectare în teritoriul comunei Grăniceri. Aici vor exista, pe platforme betonate, baterii de dimensiunile unor containere de marfă.

Va fi cea mai mare capacitate de stocare a energiei regenerabile din Europa, iar investiţia se va ridica la aproximativ 200 de milioane de euro, pe lângă investiţia de 800 de milioane de euro în parcul fotovoltaic Pilu – Grăniceri", a declarat primarul pentru Agerpres.

×
Subiecte în articol: Arad parc fotovoltaic
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close