Antena 3 CNN Economic China face pași siguri spre independența energetică. Care este asul din mâneca regimului de la Beijing

China face pași siguri spre independența energetică. Care este asul din mâneca regimului de la Beijing

China face pași siguri spre independența energetică. Care este asul din mâneca regimului de la Beijing
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Aug 2016   •   15:03

China este cel mai mare și mai influent consumator de energie de pe glob, cu un consum cu 30% mai ridicat decat cel înregistrat în Statele Unite, dar Beijingul vrea sa reducă pe cât se poate dependența economiei sale de importurile de energie, scrie business24.ro.

În următorul sfert de secol, producția de gaze de sist din China ar putea crește de 40 de ori, conform unei analize emise de Administrația de Informatii în domeniul Energiei din Washington și prezentată de USA Today, iar acest lucru va modifica regulile jocului în piața globală de energie.

Anul trecut, chinezii au extras o cantitate zilnica de 14 milioane metri cubi de gaz din zacamintele de sist ale tarii, dar cercetarile efectuate in dezvoltarea tehnologiei de extragere a combustibilului si depasirea unor obstacole legate de caracteristicile geologice ale zonei pot ridica productia la 566 milioane metri cubi/zi.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close