Antena 3 CNN Economic CNAIR: ”Mâine se deschid circulației primii 9 kilometri din secțiunea sudică de pe Autostrada Bucureștiului A0”

CNAIR: ”Mâine se deschid circulației primii 9 kilometri din secțiunea sudică de pe Autostrada Bucureștiului A0”

Șoferii vor putea circula de sâmbătă pe încă nouă kilometri din A0 Sud, între nodurile rutierele dintre DN 5 (Jilava) și DN 6 (Bragadiru), a anunţat şeful CNAIR.

CNAIR: ”Mâine se deschid circulației primii 9 kilometri din secțiunea sudică de pe Autostrada Bucureștiului A0”
Sursa foto: Facebook/Cristian Pistol
de Milena Niță    |    29 Dec 2023   •   14:44

Astfel, se va deschide traficul pe o parte din cei 16 km ai lotului doi din Autostrada Capitalei, segment construit de turcii de la Alsim Alarko, a informat vineri Cristian Pistol, directorul general al CNAIR

"Mâine la ora 12.00 se deschid circulației aproximativ 9 km din A0 Sud, între DN5 (1Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/Bragadiru)!

Lucrările pentru construcția lotului 1 (16,9 km) au ajuns la un stadiu fizic de 81%, iar cele de pe lotul 2 (16,3 km) au un stadiu fizic de 98%.

În prima parte a anului viitor, cele două loturi (33,23 km) trebuie să fie finalizate în totalitate de constructorul turc, astfel încât să se poată circula pe 33,23 km între Glina și Bragadiru.

Pe lotul 3, între Bragadiru și Joița (17,96 km), lucrătile au ajuns la un stadiu de doar 56%. Pentru a finaliza lucrările în vara anului viitor, constructorul grec trebuie să găsească resursele necesare și să se mobilizeze mult mai bine.

Finalizarea celor 3 loturi ale semiinelului sudic al A0 va face posibilă circulația în regim de autostradă, între A1 și A2, pe 51,19 km.

Valoarea contractelor pentru construcția A0 Sud, finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM/PT) este de 2,46 miliarde lei (fără TVA)", a transmis Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, vineri, pe pagina de Facebook.

Mâine la ora 12.00 se deschid circulației aproximativ 9 km din #A0 Sud, între #DN5 (#1Decembrie/#Jilava) și #DN6...

Publicată de Cristian Pistol pe Vineri, 29 decembrie 2023

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close