Antena 3 CNN Economic Companii Acord formal pentru preluarea companiei Alitalia de către un grup de investitori italieni

Acord formal pentru preluarea companiei Alitalia de către un grup de investitori italieni

Acord formal pentru preluarea companiei Alitalia de către un grup de investitori italieni
21 Noi 2008   •   13:35

Administratorul companiei Alitalia şi-a dat formal acceptul pentru preluarea companiei. O parte dintre activele societăţii vor fi cumpărate de un grup de investitori italieni pentru aproximativ un miliard de euro. Investitorii au oferit companiei Alitalia 375 milioane de euro şi preluarea unor datorii de peste 600 milioane de euro. Autorităţile de la Roma, care deţin aproape 50% dintre acţiunile societăţii au acceptat oferta. Tranzacţia a fost aprobată de administratorul companiei.
Administratorul Alitalia este încrezător în şansele companiei de a redeveni competitivă la nivel internaţional: ?Sper, şi am spus asta de mai multe ori, că noua Alitalia va negocia contractele, va restructura resursele umane, îşi va găsi un partener internaţional astfel încât să devină competitivă printre celelalte companii aeriene internaţionale şi să fie compatibilă cu ele.?
Însă, oferta de preluare acceptată de Alitalia i-a nemulţumit pe angajaţii companiei. Sindicatele au refuzat să semneze contractele de muncă întocmite de noii patroni şi au protestat împotriva planurilor de restructurare.
Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close