Antena 3 CNN Economic Companii Combinatul siderurgic Hunedoara îşi opreşte producţia după 80 de ani de funcţionare neîntreruptă

Combinatul siderurgic Hunedoara îşi opreşte producţia după 80 de ani de funcţionare neîntreruptă

Combinatul siderurgic Hunedoara îşi opreşte producţia după 80 de ani de funcţionare neîntreruptă
11 Noi 2008   •   15:31

După aproape 80 de ani de funcţionare neîntreruptă, combinatul siderurgic de la Hunedoara îşi opreşte producţia. Motivul: Comenzile mergeau în mare parte la export, iar acum cererea e afectată de criza economică mondială. Producţia la combinatul siderurgic din Hunedoara a foat oprită din cauza lipsei de comenzi. Astfel, muncitorii vor fi trimişi acasă până la sfârşitul anului. Conducea combinatului afirmă că piaţa produselor siderurgice a scăzut continuu în ultima perioadă, până s-a ajuns la o criză fără precedent.
La Arcelor Mittal, contractul colectiv de muncă a expirat de la începutul lunii octombrie şi nu a fost încă reînnoit. Oamenii se tem că vor avea probleme financiare grave, mai ales în preajma sărbătorilor.
Conducerea combinatului afirmă că oamenii vor fi trimişi prin rotaţie, în concediu, sau vor fi chemaţi pentru a executa unele lucrări de conservare. Nu este exclusă însă trimiterea acasă a unor angajaţi, cu o indemnizaţie de 75% din salariu.
În urmă cu 18 ani, pe platforma siderurgică de la Hunedoara lucrau peste 20.000 de oameni. După nenumărate restructurări s-a ajuns la 2.500 de angajaţi.
Antena3

×
Subiecte în articol: Hunedoara
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close