Antena 3 CNN Economic Companii PE condamnă Nokia Siemens ca fiind "instrumentul persecutării şi arestării dizidenţilor iranieni"

PE condamnă Nokia Siemens ca fiind "instrumentul persecutării şi arestării dizidenţilor iranieni"

PE condamnă Nokia Siemens ca fiind "instrumentul persecutării şi arestării dizidenţilor iranieni"
Sursa foto: nokia siemens
12 Feb 2010   •   14:20

O rezoluţie a Parlamentului European critică implicarea companiei Nokia Siemens în Iran. Aceasta a fost condamnată pentru că ?a oferit autorităţilor iraniene tehnologie de cenzură şi supraveghere, instrument al persecutării şi arestării dizidenţilor iranieni?.
Nokia Siemens a negat cu vehemenţă că ar fi oferit Iranului ceva ce nu este complet standard în alte state ale lumii.
Rezoluţie cere instituţiilor UE "să interzică exportul de tehnologie de supraveghere de către companiile europene către guverne şi state precum Iranul".
Nokia Siemens susţine însă că a oferit doar ?capacităţi limitate de monitorizare, similare celor folosire de foţele de ordine din multe state, doar pentru numere de telefon predefinite?.
Se adaugă de asemenea că sistemul lor, livrat Iranului în 2008, ?nu permite scanarea traficului de reţea pentru a descoperi identitatea utilizatorilor pe baza conţinutului transmisiei ?
În cadrul unui lungă răspuns pe siteul Nokia Siemens, compania neagă că ar fi oferit suport pentru tehnologie, care nu mai este la vânzare şi că nu a oferă nici o facilitatea pentru inspecţia detaliată a micului trafic de email de pe reţelele mobile din Iran.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: interceptare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close