Antena 3 CNN Economic Companii Profitul Henkel a scăzut cu 46,8%, ajungând la 191 milioane euro

Profitul Henkel a scăzut cu 46,8%, ajungând la 191 milioane euro

Profitul Henkel a scăzut cu 46,8%, ajungând la 191 milioane euro
06 Noi 2008   •   17:24

Grupul german Henkel, a înregistrat o scădere de 46,8% a profitului operaţional, de la 359 de milioane de euro la 191 milioane de euro în trimestrul trei din acest an. Potrivit Mediafax, această scădere a fost determinată de costurile de restructurare în valoare de 181 de milioane de euro.
"Profitul operaţional a fost influenţat în primul rând în acest trimestru de costurile de restructurare. Acestea s-au ridicat la 181 milioane euro, în comparaţie cu 9 milioane euro în acelaşi trimestru din anul precedent şi pot fi atribuite programului global de creştere a eficienţei companiei, precum şi integrării celor două divizii achiziţionate de la National Starch. Prin urmare, profitul a scăzut la 191 milioane euro" au declarat reprezentanţii Henkel într-un comunicat de presă.
În octombrie 2007, Henkel a inaugurat la Câmpia Turzii, cea de-a doua fabrică de adezivi a grupului din România. Reprezentanţii companiei au mai anunţat în toamna anului trecut că intenţionează să construiască în 2009 o a treia fabrică de adezivi pentru construcţii, probabil în zona de nord a ţării.
Anul trecut, cifra de afaceri înregistrată de Henkel a fost de 472 milioane lei (141 milioane euro). Henkel produce detergenţi, produse pentru îngrijirea locuinţei, cosmetice şi adezivi tehnologici.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close