Antena 3 CNN Economic Companii Conducerea RADET, mandatată să deschidă procedura insolvenței

Conducerea RADET, mandatată să deschidă procedura insolvenței

Conducerea RADET, mandatată să deschidă procedura insolvenței
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Sep 2016   •   15:16

UPDATE: Conducerea RADET a fost mandatată să deschidă procedura insolvenţei, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în şedinţa de miercuri a CGMB.

----------------------------

RADET cere intrarea în insolvență. Reporterul Antena 3 George Ciubotaru a explicat cum s-a ajuns la acestă acțiune:

"Această procedură de insolvență, în care ar urma să intre RADET înseamnă că o entitate din afara Primăriei Bucureștiului, din afara RADET, să vină să verifice dacă acea datorie istorică de 3,6 miliarde de lei pe care RADET o are către ELCEN este reală, care este situația financiară în acest moment și cum trebuie organizate lucrurile în această instituție pentru ca ea să devină din nou profitabilă.

În acest moment, există o notificare trimisă de la ELCEN în care se menționează că se poate opri apa caldă și căldura în orice moment, pentru că a fost depășit termenul de 10 zile de la ultima notificare și, în contul acestei datorii istorice, apa caldă poate fi oprită oricând.

În acest moment, în CGMB se votează intenția demarării procedurii de insolvență, se mandatează noul Consiliu de Administrația al RADET.

Ulterior, o instanță va trebui să decidă care este entitatea care să vină și să facă acele controale și constatări la RADET."

Mai bine de două milioane de bucureșteni depind de agentul termic furnizat de RADET.

Știre în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: RADET insolventa cerere agent termic
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close