Antena 3 CNN Economic Companii Renault desfiinţează 4.000 de locuri de muncă în Franţa

Renault desfiinţează 4.000 de locuri de muncă în Franţa

Renault desfiinţează 4.000 de locuri de muncă în Franţa
09 Noi 2008   •   10:02

Criza financiară mondială a lovit puternic piaţa auto. General Motors a avut pierderi de 2,5 miliarde de dolari în trimestrul al treilea al acestui an. La rândul său producătorul auto Renault desfiinţează 4.000 de posturi, în Franţa. Peste 3.900 dintre cei 4.000 de angajaţi ai Renault propuşi spre concediere au semnat deja actele oficiale, a precizat juristul producătorului auto francez. Liderii sindicatelor au cerut la tribunal blocarea planului, care a provocat greve şi proteste.
Un reprezentant al sindicatului muncitorilor a declarat în urmă cu câteva zile că producătorul francez de automobile va închide aproape toate fabricile sale din Franţa pentru o săptămâna sau două. Compania, care are 41.000 de angajaţi în Franţa, se confruntă cu o situaţie gravă în urma scăderii dramatice a cererii de maşini în ţară şi pe pieţele europene. Reducerile de personal vor duce la economii de 350 milioane de euro, anul viitor şi de aproximativ 500 milioane de euro, în 2010, arată datele Renault.
Şi compania General Motors este puternic afectată de criza financiară mondială. Gigantul auto a înregistrat în trimestrul trei al acestui an pierderi de 2,5 miliarde de dolari. De asemenea producătorul auto american a suspendat discuţiile pentru achiziţionarea Chrysler. Deşi nu a specificat numele companiei, General Motors a precizat că a anulat tratativele pentru ?o achiziţie strategică?.
Pierderile General Motors au depăşit chiar şi aşteptările analiştilor de pe Wall Street. Pentru a compensa declinul vânzărilor în Europa Occidentală şi în Statele Unite, compania a investit 300 milioane de euro într-o fabrică din Rusia. Directorul General Motors pentru Europa a dezvăluit că strategia companiei este să devină cel mai important producător auto din Rusia.
Antena 3

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close