Antena 3 CNN Economic Companii Rompetrol Petrochemicals reduce producţia. 24% dintre angajaţi, în şomaj tehnic

Rompetrol Petrochemicals reduce producţia. 24% dintre angajaţi, în şomaj tehnic

Rompetrol Petrochemicals reduce producţia. 24% dintre angajaţi, în şomaj tehnic
21 Noi 2008   •   18:01

24% din cei 531 de angajaţi ai Rompetrol Petrochemicals vor intra în şomaj tehnic în perioada decembrie-ianuarie. Este vorba de angajaţii din sectoarele de producţie şi mentenanţă. Pe fondul crizei economice internaţionale, Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a Grupului Rompetrol, reduce cu 55% producţia de polimeri în perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009. "Este o măsură temporară şi vine pe fondul constrângerii pieţelor de profil, fiind necesară atât pentru reechilibrarea producţiei în acord cu cererea de polimeri, cât şi pentru a evita creşterea stocurilor?, declară Dumitru Niculi, director general al Rompetrol Petrochemicals.
?În acest sens, am decis reducerea producţiei de polimeri prin oprirea instalaţiilor de LDPE (polietilenă de joasă densitate) în perioada 10 decembrie 2008 - 31 ianuarie 2009 şi de HDPE (polietilenă de înaltă densitate) între 1 decembrie 2008 - 31 ianuarie 2009" a precizat Dumitru Niculi.
Profitul operaţional (EBITDA) a fost direct influenţat de condiţiile de piaţă nefavorabile şi de costurile ridicate ale materiei prime (propilenă, etilenă). Pe plan internaţional, preţurile de referinţă pentru produsele petrochimice au consemnat în perioada august - noiembrie 2008 o scădere semnificativă - cu peste 41% pentru polipropilenă, 26% pentru LDPE şi 40% pentru HDPE, coroborate cu o diminuare a cererii.
"Măsura va afecta şi angajaţii companiei din sectoarele de producţie şi mentenanţă, aproximativ 24% din totalul acestora urmând să intre în perioada decembrie - ianuarie în şomaj tehnic, în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă", adaugă Dumitru Niculi.
În această perioadă, compania va asigura din stoc livrările de polietilene de joasă şi înaltă densitate şi va menţine în funcţiune instalaţia de polipropilenă, Rompetrol Petrochemicals fiind singurul producător de polipropilenă din România.
Pentru a nu afecta relaţiile cu clienţii, băncile şi ceilalţi colaboratori, angajaţii din departamentele Comercial, Financiar şi Control al Calităţii vor lucra în regim normal, iar o parte din personalul din producţie va asigura siguranţa şi conservarea instalaţiilor în vederea repornirii.
În prezent, compania are un număr de 531 de angajaţi, iar în primele nouă luni ale anului a consemnat o cifră de afaceri de aproximativ 300 milioane USD, în creştere cu 61% faţă de perioada similară din 2007.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close