Antena 3 CNN Economic Comuna din România unde tocmai s-a inaugurat o nouă fabrică de furaje: "Este una dintre cele mai moderne și eficiente energetic unități de producție"

Comuna din România unde tocmai s-a inaugurat o nouă fabrică de furaje: "Este una dintre cele mai moderne și eficiente energetic unități de producție"

Grupul antreprenorial care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România a anunță inaugurarea unei noi fabrici de furaje, o investiție de 20 de milioane de lei.

Comuna din România unde tocmai s-a inaugurat o nouă fabrică de furaje: "Este una dintre cele mai moderne și eficiente energetic unități de producție"
Sursa foto: Facebook/ Mihai Adrian Neatu
de Mia Lungu    |    20 Iul 2023   •   17:13

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, a anunțat inaugurarea Fabricii de Furaje de la Ișalnița, în județul Dolj. Evenimentul a avut loc astăzi, 20 iulie 2023.

"Fabrica de Furaje de la Ișalnița reprezintă una dintre cele mai importante investiții ale noastre din ultimii ani, având un rol esențial în modelul nostru de business integrat.

Astfel, cerealele utilizate sunt obținute de la fermierii parteneri ai Agroland Agribusiness, în timp ce producția fabricii va reuși să asigure cantitatea de furaje pentru fermele noastre și va contribui la stocul furajelor comercializate în rețeaua de magazine Agroland.

Așa cum în perioada pandemiei am achiziționat platforma avicolă de la Mihăilești, de această dată, într-un context economic plin de provocări, am decis să investim într-un activ care ne va îmbunătăți semnificativ marjele de profit la nivelul grupului Agroland.

La acest lucru contribuie și faptul că Fabrica de la Ișalnița este una dintre cele mai moderne și eficiente energetic unități de producție de acest fel din România, reușind să automatizăm toate procesele, aspect care permite utilizarea unui număr redus de operatori", a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Satul din România unde soarele răsare de două ori. Explicația pentru fenomenul inedit

Capacitatea anuală de producție a fabricii de la Ișalnița este de 28.000 de tone, acoperind aproximativ 60% din necesarul de furaje destinat fermelor și magazinelor din rețeaua Agroland. În cadrul acesteia, vor fi produse furaje negranulate, brizurate și granulate, care vor fi comercializate vrac, la pungă mare sau sac.

Fabrica de la Ișalnița este a doua unitate de producție a furajelor deținută de Agroland Business System, după Fabrica de Nutrețuri Combinate de la Caransebeș, inaugurată la finalul anului 2022, care are o capacitate anuală de producție de 7.000 de tone.

Astfel, capacitatea anuală totală de producție a furajelor în cele două fabrici a ajuns la 35.000 de tone, reprezentând aproximativ 75% din totalul furajelor necesare într-un an pentru diviziile de food și retail ale grupului Agroland.

×
Subiecte în articol: comuna fabrică de furaje Işalniţa Dolj
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close