Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 trucuri simple și rapide pentru a scăpa de foliculită

3 trucuri simple și rapide pentru a scăpa de foliculită

Foliculita este o afecțiune a pielii în care firele de păr se inflamează. În majoritatea cazurilor nu provoacă disconfort, foliculita fiind mai mult o problemă estetică.

3 trucuri simple și rapide pentru a scăpa de foliculită
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   12:43

 La baza acestei inflamații a foliculilor piloși stă de cele mai multe ori o bacterie, un virus sau diferite tipuri de ciuperci.

Există multe trucuri pe care le poți folosi acasă pentru a scăpa de foliculită, însă nu toate funcționează – unele dintre ele îți pot produce chiar și mai mult disconfort. Iată câteva dintre trucurile pe care le poți testa în siguranță, acasă:

Curățarea regulată a zonei

Unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi urmezi dacă suferi de foliculită este să păstrezi zona curată și uscată. În funcție de locul în care a apărut foliculita, poți folosi comprese reci și o loțiune de curățare antibacteriană. Șterge bine zona cu un prosop uscat pentru că umiditatea poate contribui la înmulțirea bacteriilor.

Dacă foliculita a apărut în zona feței, poți apela la diverse produse de curățare, cu mențiunea că acestea trebuie să aibă la bază ingrediente naturale. Parfumul, parabenii și alte substanţe toxice pot agrava această afecțiune a pielii. Foliculita în zona feței poate crea un disconfort, mai ales din cauza esteticii, iar una dintre măsurile pe care le poți lua pentru a te simți bine în continuare este să îți menții rutina de îngrijire a tenului. Poți folosi o mănușă exfoliantă care exfoliaza celulele moarte. Firele de par se blocheaza sub aceste celule și se inflamează. Prin exfoliere, pielea se reînnoiește, celulele moarte dispar, și este pregatita pentru ras (unul dintre cauzele frecvente ale foliculitei).

În plus, pentru a preveni foliculita, poți folosi aparatul de ras clasic din inox cu o singura lama care previne iritația în timpul rasului și firele crescute sub piele. Faptul că are o singură lamă (nu lamă dublă sau triplă ca alte aparate de ras) asigură un ras precis și lin.

Comprese cu apă rece

Compresele reci reprezintă o modalitate eficientă de ameliorare a inflamației. Acestea ajută la deschiderea porilor, la eliminarea puroiului și la calmarea zonei afectate. Tot ce trebuie să faci este să înmoi o cârpă sau un prosop curat în apă rece și să îl lași pe piele timp de 10-15 minute. Dacă ai un mini frigider cosmetice de la Meloni, îl poți folosi pentru a pregăti compresele mult mai ușor și rapid.

Evitarea iritanților

Foliculita poate fi produsă și de diverși factori iritanți, cum ar fi purtarea unor haine prea strâmte, a unor echipamente de protecție care nu lasă pielea să respire sau epilarea frecventă. Dacă te afli într-o astfel de situație, primul pas pe care trebuie să îl faci este să elimini cauza. Evită o perioadă factorii iritanți și vei vedea că foliculita se va ameliora. Va trebui să ai mai multă grijă și pe viitor pentru a preveni reapariția foliculitei.

Trebuie totuși să menționăm că aceste trucuri funcționează în cazuri ușoare de foliculită. Dacă inflamația este însoțită de mâncărimi și senzația de arsură sau dacă se transformă în pustule cu puroi dureroase, ar fi bine să mergi cât mai repede la un medic dermatolog pentru un tratament adecvat.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close