Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 meserii pentru cei pasionați de limbile străine

5 meserii pentru cei pasionați de limbile străine

Știm deja că pentru a avea șanse la o carieră de succes și la un job interesant este necesar să cunoști bine cel puțin o limbă străină

5 meserii pentru cei pasionați de limbile străine
de Georgiana Adam    |    12 Mar 2024   •   14:44

Însă doar și această abilitate în sine îți poate oferi oportunități foarte bune pentru viitor. Dacă stăpânești - de exemplu - engleza, te descurci decent într-o a doua limbă străină și ai o diplomă sau un atestat care să dovedească acest lucru, ai acces la locuri de muncă foarte cool, care îți pot aduce venituri considerabile și să-ți ofere ocazia de a călători foarte mult.

Iată 5 meserii pentru pasionații de limbi străine:

Profesor

Poți deveni profesor la o școală de limbi străine, unde vei avea ocazia să îi înveți și pe alții - copii și adulți - limba pe care o cunoști. Într-o astfel de instituție poți să apelezi la toate cunoștințele pe care le ai, să te dezvolți și să te perfecționezi, deschizându-ți astfel alte oportunități.

De asemenea, poți deveni profesor de limba română pentru expați, oameni care vin din culturi diferite, de la care poți să afli lucruri interesante și să-ți îmbogățești experiența de viață. Și mai interesant este să încerci să devii profesor de limbi străine peste hotare, iar posibilitățile sunt multiple și foarte tentante.

Ghid turistic

Dacă îți place să călătorești și să vezi toată lumea, poți să-ți faci din pasiune o profesie, condiția fiind aceea de a cunoaște foarte bine cel puțin o limbă străină.

În condițiile în care se călătorește tot mai mult, în toate colțurile lumii, meseria de ghid turistic a devenit una destul de populară și căutată. Ai posibilitatea de a colabora cu o agenție din țară sau chiar din străinătate și astfel să-ți îndeplinești visul.

Însoțitor de zbor

Este un alt job care îți dă ocazia să călătorești mult și să explorezi destinații la care înainte doar visai. În plus, meseria este bine plătită. Pe lângă cunoașterea temeinică a cel puțin unei limbi străine, ca însoțitor de zbor trebuie să îndeplinești și alte condiții specifice, pe care le vei descoperi în blogul The Travel Academy.

Translator

Poți deveni translator autorizat și să obții un job la instituții importante din țară sau din străinătate. În acest domeniu vei avea succes și mai mare în cazul în care cunoști o a doua limbă străină. De asemenea, este o poziție care îți permite să lucrezi pe cont propriu și astfel să te bucuri de mult timp liber pentru tine.

IT

Acest domeniu este oricum de succes, iar în situația în care îl stăpânești bine și vorbești fluent o limbă străină poți merge peste hotare și să lucrezi pentru una dintre marile companii din domeniu, unde veniturile salariale pot fi uriașe în comparație cu ceea ce ai câștiga acasă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close