Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Beneficiile jucăriilor din lemn

Beneficiile jucăriilor din lemn

Primele jucarii ale copiilor au fost cele din lemn, improvizate si adaptate acelor vremuri.

Beneficiile jucăriilor din lemn
de Georgiana Adam    |    05 Dec 2023   •   10:56

Fie ca erau simple crengi ale copacilor, fie ajustate putin prin interventia parintilor, jucariile din lemn erau foarte apreciate de copii pentru ca rezistau foarte mult si aveau multiple intrebuintari.

Odata cu dezvoltarea societatii si a civilizatiei au aparut felurite jucarii din lemn cu multiple functii astfel incat, astazi, exista o gama intreaga de astfel de jucarii: de tras, de impins, de snuruit, de construit.

Principalele beneficii ale acestor jucarii sunt:

  • Pot fi folosite o perioada indelungata pentru ca materialul din care sunt confectionate este durabil si nu se deterioreaza
  • Ajuta la dezvoltarea abilitatilor motrice ale copilului tau, exersandu-i atentia, coordonarea ochi-mana, stimulandu-i creativitatea, simtul echilibrului si indemanarea
  • Ajuta la invatarea culorilor si formelor
  • Lemnul din care sunt fabricate este un material non toxic, copilul tau putandu-se juca in siguranta.
››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Se apropie perioada cea mai frumoasa din an, perioada in care copiii vor primi foarte multe jucarii. Va sfatuim sa alegeti jucarii durabile si educative pentru ca ele stimuleaza dezvoltarea abilitatilor copiilor.

Invatarea prin joaca este recomandata de catre toti specialistii pentru ca, in acest mod, copiii reusesc sa dobandeasca abilitati si sa si le dezvolte pe cele existente.

O multime de jucarii educative din lemn sub brandul Cubika gasiti la Kids Retail (www.kidsretail.ro)

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Cinci copii au fost răniți, după un accident în Argeș
x close