Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Canapea extensibilă cu 3 locuri: avantaje de care te bucuri și recomandări practice

Canapea extensibilă cu 3 locuri: avantaje de care te bucuri și recomandări practice

Dacă te ocupi de amenajarea livingului, chiar și una parțială, cu siguranță piesa principală ți-a menținut atenția cel mai mult timp.

Canapea extensibilă cu 3 locuri: avantaje de care te bucuri și recomandări practice
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Sep 2023   •   13:21

O canapea extensibilă cu 3 locuri a rămas principala opțiune, dar încă mai ai îndoieli că ar fi cea mai bună alegere pentru casa ta? Atunci este momentul să îi descoperi toate avantajele pe care le oferă ca să îți dai seama dacă este exact ceea ce cauți.

Indiferent de locul unde vrei să o așezi, trebuie să știi că o canapea extensibilă cu 3 locuri este cea mai bună soluție pentru musafiri, fie că sunt prieteni ori rude, care rămân peste noapte. Citește mai jos și alte recomandări practice pe care să le urmezi în alegerea modelului potrivit pentru locuința ta.

Canapea extensibilă cu 3 locuri: ce avantaje oferă

O canapea extensibilă cu 3 locuri oferă mai multe beneficii decât îți imaginezi, demonstrând că este una dintre cele mai bune achiziții pe care le poți face pentru locuința ta.

  • Îndeplinește două funcții în același timp. Despre canapeaua extensibilă se poate spune că este o piesă de mobilier 2 în 1 fiindcă se pliază pe nevoile tale. Este o canapea compactă atunci când vrei să primești vizite în living, dar se transformă și în pat când oamenii dragi rămân peste noapte. Poți obține în doar câteva minute corpul de mobilier de care ai nevoie.
  • Rezolvă dilemele de amenajare. Dacă locuiești într-o garsonieră ori într-un studio, cu siguranță știi cât de prețios este modul în care optimizezi spațiul. Îți dorești să ai un dormitor cu un pat confortabil și încăpător, dar în același timp și o cameră de zi elegantă. Le poți avea pe amândouă cu ajutorul unei canapele extensibile cu 3 locuri. Această piesă de mobilier este utilă atât într-un dormitor, cât și în living, așa că reprezintă o investiție excelentă.
  • Favorizează economisirea spațiului. În comparație cu paturile clasice care ocupă aproape tot spațiul dintr-un dormitor, o canapea extensibilă cu 3 locuri îți permite să te bucuri de mai mult loc în încăpere. Poate fi folosită cu succes în dormitoarele mici fiindcă lasă libertate de mișcare. Mai mult de atât, modelele care au ladă de depozitare ajută din plin la optimizarea spațiului, fiind extrem de încăpătoare. Astfel se poate spune că îndeplinesc chiar rolul a trei produse de mobilier – canapea, pat și dulap. Pe lângă piesele vestimentare, poți depozita în ladă și prosoape, textile de pat și alte obiecte din casă.
  • Se potrivește în orice cameră. Nu trebuie să îți faci probleme în privința amenajării fiindcă acest tip de canapea se încadrează armonios atât în dormitoare, cât și în livinguri, în funcție de nevoile tale. În plus, dacă odată cu trecerea timpului vrei să faci modificări în locuință, poți muta cu ușurință canapeaua extensibilă în dormitor ori invers. Așadar, nu vei fi nevoit să faci cheltuieli în plus.
  • Se pliază pe multe stiluri de amenajare.Indiferent de tipul de decor care predomină în locuința ta, nu trebuie să îți faci griji că nu vei găsi modelul potrivit de canapea extensibilă. În comerț există o varietate de canapele de la stilul retro până la cel modern.
  • Îți permite să obții designul dorit. Cu ajutorul unei canapele extensibile nu mai trebuie să faci compromisuri de amenajare. Te poți bucura atât de un dormitor confortabil pe timpul nopții, cât și de o canapea chic pe timpul zilei. Astfel nu te vei simți incomod atunci când inviți familia ori prietenii la tine din cauză că nu ai suficient spațiu.
  • Este ușor de întreținut. Deși tipul de material dictează modul de curățare a canapelei, totuși această piesă de mobilier nu pune dificultăți la întreținere. De altfel, poți alege o canapea realizată din materiale impermeabile, în special dacă ai copii mici ori animale de companie.

Ce trebuie să știi înainte să cumperi o canapea extensibilă cu 3 locuri

Ca să te asiguri că faci cea mai bună achiziție de pe piață pentru locuința ta, este indicat să îți faci înainte lecțiile de amenajare. Așadar, iată ce pași trebuie să urmezi înainte de a cumpăra o canapea extensibilă cu 3 locuri:

- Măsoară spațiul disponibil din încăpere

Spațiul în care vei amplasa canapeaua trebuie măsurat bine, ținând cont nu doar de dimensiunile canapelei compacte, ci și de partea extensibilă. Astfel te asiguri că piesa de mobilier are loc în încăperea dorită fără să fie necesară mutarea altor obiecte. Acordă atenție tuturor detaliilor canapelei (lungime, lățime și înălțime), dar și brațelor, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute la montajul de acasă.

- Informează-te în privința materialelor canapelei

Dacă vei folosi des extensia canapelei, atunci trebuie să te asiguri că piesa are un sistem rezistent în timp, solid și robust, astfel încât să nu cedeze la scurt timp de la cumpărare.

- Ține cont de stilul în care se încadrează

Înainte de a cumpăra o canapea extensibilă cu 3 locuri, verifică dacă se încadrează în stilul de amenajare al încăperii în care o vei pune. Pentru un design armonios, alege un model de canapea care este compatibil cu restul obiectelor din cameră. Noua canapea va fi o piesă centrală în încăpere, așa că este important să relaționeze și cu celelalte.

- Alege textura canapelei după confort și modalitate de întreținere

Designul este primul care seduce atunci când alegi o piesă de mobilier, dar este indicat să acorzi atenție și gradului de confort, dar și modalității de întreținere a texturii. Deși canapelele din piele naturală sau ecologică sunt elegante și impresionează de la prima privire, nu sunt tocmai potrivite pentru a le transforma în pat. Mai potrivite în acest caz sunt canapelele cu tapițerie din material textil fiindcă sunt plăcute la atingere, permit pielii să respire și sunt ușor de întreținut. Pe lângă materialul textil de la suprafață, citește informații și despre celelalte straturi fiindcă acestea sunt aliații de care ai nevoie pentru un somn odihnitor și momente de relaxare.

O canapea extensibilă 3 locuri îți permite să te bucuri pe timp de zi de un living relaxant și stilat, iar pe timp de noapte de un dormitor confortabil.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close