Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cât de eficiente sunt farfuriile din lemn

Cât de eficiente sunt farfuriile din lemn

Oamenii sunt de obicei atrași de vesela și ustensinsele de bucătărie din lemn datorită acelei senzații unice pe care o au când servesc preparate.

Cât de eficiente sunt farfuriile din lemn
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Aug 2022   •   16:06

Cu multiple beneficii, numărul acestora crește în rândul afacerilor HoReCa și a locuințelor personale. Fie client, prieten sau membru al familiei, vesela de bucătărie și în special farfuriile din lemn o să le ofere o experiență plăcută.

Te întrebi cât de practice și eficiente sunt farfuriile din lemn pentru afacerea sau bucătăria ta? Ei bine, ai mai jos câteva beneficii ca să vezi dacă sunt o alegere potrivită pentru tine. Producatorii farfuriilor din lemn consideră ca acestea vor rezista mai bine de-a lungul timpului, mai ales dacă ai grijă de ele.

Beneficiile farfuriilor din lemn

  • Aspect

Ustensilele de bucătărie și vesela din lemn sunt atât de frumoase încât multă lume le folosește pe post de decorațiuni. Fiecare tip de lemn are propria culoare, textură și aranjament al fibrelor. Iar farfuriile au forme diferite: rotunde, pătrate, dreptunghiulare, în forme atipice (forme de plante și animale).

Când preparatele o să fie servite, clienții, prietenii și familia o să fie surprinși de frumusețea lemnului. Iar experiența lor senzorială la folosire o să fie plăcută.

  • Rezistență

Comparativ cu celelalte materiale, precum porțelanul sau plasticul, farfuriile din lemn sunt mai durabile și rezistente, în special cele din lemn masiv. Dacă scapi o farfurie de porțelan pe jos, e aproape garantat că se sparge. În schimb, cele de lemn nu vor păți nimic, fiind perfecte pentru servirea copiilor mici.

Totodată, sunt rezistente la zgârieturi. Orice veselă cu zgârieturi dă senzația de vechi și uzat care nu îi place nimănui.

  • Izolator termic

Lemnul este un izolator termic natural. Când cineva ridică sau folosește o farfurie din lemn, aceasta nu va frige, fiind mai confortabil de utilizat. Atât mâinile persoanelor sunt protejate, cât și mâncarea, care își păstrează pentru mai mult timp temperatura. Și cu toții știm cât de important este ca mâncarea să fie la temperatura potrivită, mai ales în fața gurilor pofticioase.

  • Anti-bacterian și sigur de utilizat

Multă lume crede că vesela din lemn este mai periculoasă în bucătărie decât cea din plastic, spre exemplu. Însă multe studii au ajuns la concluzii contrare. Unul dintre ele arată cum culturile de germeni și bacterii au trăit și prosperat mai mult timp pe un tocător din plastic decât unul din lemn. Însă dacă o veselă din lemn se ciobește, trebuie reparată imediat pentru că bacteriile și germenii se pot dezvolta înăuntrul acesteia. Acest lucru nu e o problemă prea mare pentru farfurii, care au slabe șanse de a avea ciobituri sau crăpături.

Totodată, comparativ cu cele din metal, farfuriile din lemn nu ruginesc și nu alterează gustul mâncării la contactul cu alimente acide. Spre exemplu, inoxul sau oțelul inoxidabil vor lăsa acel gust în mâncare la contactul cu sosul de roșii și sucul de lămâie.

Caută farfurii din lemn și alege farfuriile din lemn masiv, precum fagul, nucul, etc. Folosește farfurii din lemn în afacerea sau bucătăria ta și oferă-le pofticioșilor o experiență de neuitat!

×
Parteneri
O nouă ipoteză în cazul asasinatului cu bombă de la Arad
x close