Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cât de importantă este mentenanța feroneriei în locuința ta

Cât de importantă este mentenanța feroneriei în locuința ta

Ușile și geamurile oferă întotdeauna adăpost, intimitate și siguranță indiferent de spațiul unde sunt integrate.

Cât de importantă este mentenanța feroneriei în locuința ta
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   12:59

Feroneria, pe de altă parte, reprezintă baza principală prin care se realizează protejarea unei locații, iar menținerea ei în condiții optime este deosebit de utilă pe termen lung.

De ce este necesar să verificăm feroneria ușilor și a ferestrelor?

Balamalele și mânerele sunt componente de protecție fundamentale în configurația ușilor și a ferestrelor moderne. Primele au rolul de a fixa ușa în perete și de a-i permite să se deschidă în scopul unei funcționări impecabile și fără impedimente.

Activarea lor se realizează cu ajutorul mânerelor de ușă, cele două fiind mereu interconectate între ele. În acest context devine esențială menținerea lor într-o stare perfectă, mai ales pentru că reprezintă prima barieră de apărare împotriva tuturor factorilor din exterior.

Abia după aceea putem discuta de sisteme complexe de închidere electronice, biometrice sau alte tehnologii de securitate de ultimă generație. Ambele trebuie să fie durabile și să respecte standardele internaționale de calitate, dar să ofere în același timp și un impact vizual atrăgător.

Acest lucru este posibil datorită diversității puse la dispoziție de producătorii de specialitate și se găsesc variante interesante din punct de vedere estetic care să schimbe radical aspectul ușii sau a geamului acolo unde sunt montate.

Cum previi deteriorarea și uzura balamalelor de ușă sau de mobilier?

Alegerea unor produse de calitate te scutește de multe eforturi și costuri suplimentare. Pe lângă factorul estetic, rezistența la coroziune, ușurința în asamblare, modalitatea de întreținere și durata de viață sunt detalii ce te vor ajuta să previi eventualele degradări și să le păstrezi funcționale un timp îndelungat. Îngrijirea balamalelor de usi se va face în funcție de materialul din care sunt confecționate.

Dacă ții cont de specificațiile și de proprietățile acestora nu vei risca să le deteriorezi sau să le afectezi performanțele. Altfel, consecințele pot fi foarte grave și pot pune în pericol chiar și viața în cazuri extreme. Balamalele pentru mobila, pe lângă utilitate au și un rol vizual major în camera unde se amplasează. Greutatea și grosimea unei balamale este esențială în arhitectura unui dulap și afectează direct rezistența și durabilitatea odată cu trecerea vremii. Cel mai bun material este oțelul inoxidabil deoarece rezistă umezelii și a altor factori nocivi care scurtează de obicei durata de viață a unui metal obișnuit.

Când înlocuim elementele de feronerie?

Dacă sunt îngrijite corespunzător, aceste componente indispensabile de protecție vor rezista și câteva zeci de ani indiferent de amplasamentul lor. Ele sunt realizate astfel încât să susțină o greutate mai mare, dar în anumite circumstanțe se pot slăbi sau defecta. Acest lucru se observă ușor prin lăsarea și înclinarea ușii, iar podeaua va suferi stricăciuni în urma mișcării de frecare la fiecare deschidere sau închidere.

Problema poate fi slăbirea șurubului sau a întregului sistem de închidere, situație în care trebuie înlocuit imediat. În unele circumstanțe, când achiziționăm o locuință veche, putem observa existența unor accesorii din compozite predispuse la rugină sau deteriorări. Recomandarea este ca ele să fie schimbate ca să evităm asumarea unor pericole inutile legate de funcționarea lor inadecvată.

Atunci când nu le întreținem corespunzător sau nu ținem cont de greutatea ușii pe care le montăm, riscăm să fim nevoiți să le înlocuim foarte repede. Întreținerea se va face deci periodic și în mod corect pentru a beneficia cât mai mult timp de un mecanism eficient și sigur.

În consecință nu trebuie să subestimăm importanța feroneriei deoarece asigură funcționalitatea optimă a elementelor de siguranță din casă pentru a ne oferi intimitatea pe care ne-o dorim!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close