Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce este ISO 9001 și de ce este un standard internațional foarte important?

Ce este ISO 9001 și de ce este un standard internațional foarte important?

Au fost scrise mii de cărți despre ceea ce este nevoie pentru a avea succes în afaceri și încă o mie despre obținerea succesului în viață.

Ce este ISO 9001 și de ce este un standard internațional foarte important?
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2022   •   15:30

Puteți găși încă o mie de articole pe internet care discută subiectul, iar mâine se vor scrie încă o mie. Cu un subiect atât de larg și cu atât de multe lucruri care pot juca un rol în a ne dezvolta mai bine o, poate fi dificil să ne rezumăm la o scurtă listă de lucruri pe care oricine le poate citi și aplica astfel încât o afacere să devine în adevăratul sens al cuvântului, de succes.

Totuși, o mențiune importantă cu privire la succesul unei afaceri, constă în obținerea certificărilor ISO. Există o mulțime standarde ISO care pot fi îndeplinite de firme și companii, ISO 9001 fiind de departe cel mai important și popular standard.

ISO 9001 este cel mai important standard de management al calității din lume și a fost implementat de peste un milion de organizații din peste 170 de țări. Acesta oferă cadrul ideal pentru implementarea unui sistem de management al calității, care ajută companiile să opereze mai eficient, să identifice noi oportunități de afaceri și să se concentreze pe satisfacția clienților prin produse și servicii de înaltă calitate.

ISO 9001 ajută companiile să îndeplinească cerințele statutare și de reglementare referitoare la calitatea produselor, obțînând în același timp excelență în serviciul și livrarea clienților. Standardul poate fi utilizat în întreaga organizație pentru a îmbunătăți performanța sau într-un anumit site, fabrică sau departament.

Certificarea ISO 9001 oferă un cadru pentru abordările de management al calității care ajută organizațiile:

  • Asigurarea consecvenței în livrarea produselor și serviciilor către clienți.

  • Creșterea competitivității organizaționale prin eficiență operațională.

  • Creșteți productivitatea și ajutați la reducerea risipei și a costurilor.

  • Asigurați conformitatea cu reglementările și legislația privind produsele și serviciile.

  • Permiteți organizațiilor să încorporeze practici de îmbunătățire continuă.

Care sunt beneficiile ISO 9001?

Implementarea unui sistem de management al calității oferă o serie de beneficii pentru organizații și oferă o abordare diferită pentru îmbunătățirea continuă a produselor, serviciilor și operațiunilor. Certificarea ISO 9001 demonstrează angajamentul față de calitate și servicii pentru clienți, crescând încrederea clienților și părților interesate în afacerea dumneavoastră. Un SMC eficient permite organizațiilor să optimizeze procesele, să angajeze angajații și să dezvolte abilități de conducere strategică care vă ajută să vă poziționeze organizația pentru creștere.

Beneficiile ISO 9001 includ:

  • Productivitate crescută și rezultate mai consistente.

  • Satisfacția sporită a clienților și clienții care revin.

  • Identificați economiile de costuri prin eficiența procesului.

  • Procese îmbunătățite de comunicare, planificare și administrare.

  • Demonstrați conformitatea cu reglementările legate de calitate.

  • Identificați și controlați riscurile de calitate cu care se confruntă organizația dumneavoastră.

  • Îmbunătățiți-vă afacerea cu luarea deciziilor bazate pe dovezi.

O certificare ISO se poate obține prin intermediul unor companii specializate. Nu oricine poate acorda și poate primi astfel de certificări. Cei care doresc că business-ul lor să fie certificat ISO 9001 trebuie să îndeplinească diverse condiții prin care să-și eficientizeze serviciile, să-și îmbunătățească calitatea serviciilor, să comunice mai bine cu clienții și colaboratorii și lista poate continua.

Site-ul certificare iso 9001 – certificareaiso.ro, este accesibil la numai un simplu click distanță, având posibilitatea că prin intermediul acestei echipe de profesioniști, să obțineți certificarea ISO dorită, fie că este vorba despre îndeplinirea standardului ISO 9001 sau a altui standard important pentru dumneavoastră în funcție de domeniul de activitate al afacerii pe care o conduceți.

Pe o piață globală, trebuie să existe controale și echilibrări. În caz contrar, ar fi dificil să se mențînă consistența și calitatea în industrii și națiuni. Standardele internaționale ajută la menținerea condițiilor de concurență echitabile, iar o astfel de organizație este ISO. ISO vine de la International Organization for Standardization, fiind o organizație care dezvoltă standardele și o face pentru a certifica întreprinderi sau organizații. Certificarea este gestionată de terți și testată anual iar profesioniștii de la certificareaiso.ro sunt cei care vă pot ajuta și vă pot satisface nevoile în materie de certificări ISO pentru afacerea dumneavoastră.

Obținerea certificării ISO 9001 nu este niciodată un eveniment unic și nu va dura pentru totdeauna dacă nu continuați să perseverați. Va trebui să continuați să efectuați audituri interne în mod regulat, lunar sau trimestrial, în plus față de auditurile site-ului registratorului o dată sau de două ori pe an pentru a verifica dacă afacerea dumneavoastră continuă să respecte standardul ISO 9001 și, de fapt, dacă se îmbunătățește, existând în mod constant noi condiții care să vă îmbunătățească afacerea.

Deși pare un proces complicat, cu o echipă dedicată precum este certificareaiso.ro, vă va îndrumă în direcția cea bună astfel încât să puteți obține certificarea ISO 9001 într-un mod rapid și corespunzător. Bineînțeles, depinde de dumneavoastră dacă veți respecta criteriile impuse și dacă vă doriți cu adevărat un business înfloritor pe termen lung.

Un sistem ISO 9001 adaptat și ajustat la nevoile companiei dumneavoastră poate fi stabilit doar de către cineva cu o înțelegere aprofundată a proceselor și culturii sale interne. Este necesar ajutorul unei organizații din exterior care cunoaște foarte bine aceste standarde ISO dar este nevoie și de intervenția dumneavoastră sau de intervenția unei persoane din firmă care înțelege foarte bine nevoile business-ului dumneavoastră, astfel încât să existe garanția faptului că, procesul de schimbare vă decurge în avantajului afacerii pe care o conduceți.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pensionări pe motiv de depresie în rândul polițiștilor, jandarmilor și pompierilor
x close