Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cele mai bune aplicații pentru conferințele online

Cele mai bune aplicații pentru conferințele online

Video conferințele au devenit mai importante decât oricând, având în vedere trecerea către modelele de work from home – mulți clienți au apelat acum la apeluri video ca o modalitate de a programa întâlniri, mai des decât erau posibile anterior.

Cele mai bune aplicații pentru conferințele online
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2022   •   11:17

Deși probabil că ești familiarizat cu Zoom în acest moment, există o mare varietate de opțiuni de videoconferințe disponibile, toate având puncte forte și puncte slabe diferite. Mai jos sunt trei dintre opțiunile noastre de videoconferințe preferate pentru companii și o explicație a beneficiilor aduse de fiecare, de la înalta calitate a imaginii, până la partajarea de fișiere și colaborare.

Zoom

O aplicație care nu are nevoie de prezentare, Zoom a fost probabil cuvântul la modă al pandemiei. Utilizarea Zoom atât pentru întâlniri de familie, cât și pentru întâlniri de afaceri oferă flexibilitate și continuă să fie cea mai cunoscută și populară opțiune pentru apelurile video pe mai multe platforme.

Pro

ACCESIBILITATE

O parte din succes și atractivitate o reprezintă modul de utilizare foarte ușor. Întâlnirile sunt ușor de configurat, iar linkurile pot fi folosite de oricine. Tot ceea ce aveți nevoie într-un apel este, de asemenea, chiar acolo în interfață, cu butoane pentru înregistrare, partajarea ecranului și alte caracteristici afișate clar.

FIABILITATE

Contra

LIMITĂRI PENTRU VARIANTA GRATUITĂ

Cea mai evidentă limitare este că utilizatorii “free” pot avea întâlniri de până la 40 de minute. În timp ce unii ar putea saluta acest lucru ca o limită convenabilă a orelor de întâlnire, împiedicându-i să prelungească mai mult decât este necesar, poate fi un adevărat impediment.

PROBLEME DE APLICARE

Zoom vă solicită în mod constant să utilizați aplicația pentru apelurile video. Acest lucru devine o problemă atunci când doriți să vă alăturați unei întâlniri și vă dați seama că aplicația dvs. trebuie să fie actualizată sau să finalizați instalarea unei actualizări recente, care va dura ceva timp.

Google Meet

Dacă ați folosit o aplicație de videoconferință înainte de Zoom, care nu se numea Skype, probabil că era Google Meet. Meet nu va fi pentru toată lumea. Totuși, este la fel de solid pe cât te-ai aștepta de la un produs Google și beneficiază foarte mult de integrarea sa cu alte aplicații, în special cu cele realizate de Google.

Pro

INTEGRARE FOARTE BUNĂ

Google Meet este, adesea, considerată cea mai bună aplicație de videoconferință pentru companiile care folosesc Google Drive sau Calendar. Orice eveniment pe care îl creați în Calendar va forma, de asemenea, un link Meet în mod implicit, facilitând organizarea și partajarea întâlnirilor video. De asemenea, puteți crea și participa la întâlniri direct din aplicații, economisind timp și energie.

UTILIZARE IN BROWSER

Deși există o aplicație pentru dispozitivele mobile, principala modalitate prin care vă veți conecta la apelurile Meet este prin browser. Acest lucru este bun deoarece asigură că toată lumea folosește întotdeauna aceeași versiune, ceea ce înseamnă că fiecare funcție din Meet este disponibilă pentru toată lumea.

Contra

UTILIZARE IN BROWSER

Fiind bazat pe browser, oferă multe avantaje, dar are și un dezavantaj semnificativ: performanța. Cu cât întâlnirea dvs. este mai mare, cu atât mai mulți participanți vor fi pe ecran în același timp, ceea ce înseamnă mai multă muncă de făcut pentru browser. Performanța sistemului poate avea de suferit.

Microsoft Teams

Teams este o opțiune excelentă de videoconferințe dacă sunteți foarte investit în aplicațiile Microsoft 365, deoarece beneficiază de integrarea cu multe dintre aceste aplicații. Poate că nu este cel mai bun sau cel mai complet software de videoconferință, dar este o opțiune solidă și de încredere, orientată în mod special către companii.

Pro

SHARE-FILE SI VIDEO LA CALITATE ÎNALTA

CARACTERISTICI SUPLIMENTARE

CONTRA

Principala problemă cu Teams nu este că îi lipsesc funcționalități sau caracteristici, ci că poate avea prea multe. Dacă Google își petrece timpul achiziționând și apoi renunțând la produse noi, Microsoft pare să-și petreacă timpul lucrând cu software-ul existent. Rezultatul cu Teams este o interfață care poate deveni adesea aglomerată cu funcții noi, multe dintre care nu veți avea nevoie niciodată și care pot face mai greu de găsit elementele utile.

Cunoaștem faptul că, fiind implicat în conferințe pentru ore întregi, laptopul dvs. va avea nevoie de o alimentare constantă. Bateria, de asemenea, va funcționa cu mai multe cicluri de încărcare. Astfel, dacă întâmpinați probleme cu încărcătorul, bateria sau alte componente ale laptopului, va recomandăm să vizitați magazinul de baterii pentru laptop Mentor Market, locul în care veți găsi baterii de laptop, încărcătoare laptop și multe alte componente pentru laptop-ul dvs.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close