Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi detergentul pentru mașina de spălat vase? 7 recomandări

Cum alegi detergentul pentru mașina de spălat vase? 7 recomandări

Pentru multe persoane, curățarea vaselor după o masă copioasă reprezintă un lucru extrem de dificil.

Cum alegi detergentul pentru mașina de spălat vase? 7 recomandări
Sursa foto: Freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2022   •   14:41

 Din acest motiv, mașina de spălat vase este considerată una dintre cele mai bune invenții din ultimele decenii, dacă vorbim de aparate electrocasnice. Utilizatorii casnici o folosesc din ce în ce mai des, însă unii se confruntă și cu probleme neplăcute din cauza detergentului. Deși pe piață există o mulțime de produse populare și eficiente, întotdeauna trebuie să alegi o soluție adecvată pentru mașina ta de spălat vase. Iată câteva recomandări:

1. Optează pentru o soluție recomandată de producător

Este important ca produsul pe care îl achiziționezi pentru treburile casnice să-ți satisfacă nevoile personale, dar, totodată, să fie compatibil și cu funcțiile mașinii de spălat vase. Chiar dacă detergenții sunt universali, unii producători recomandă numai anumite soluții pentru aparatele lor. În acest fel, utilizatorii vor avea garanția calității.

Un detergent pentru mașina de spălat vase de la Miele, de exemplu, este ideal pentru a beneficia de cea mai bună uscare și un tratament delicat în dispozitivele electrocasnice ale producătorului.

2. Ai în vedere tipul de detergent

Aceste este unul dintre criteriile de bază pentru alegerea produsului perfect pentru mașina de spălat vase. În funcție de formă sau textură, în comerț se găsesc detergenți sub formă de capsule ori tablete, pudră, cristale, cartușe, detergenți lichizi sau gel. Diferențele între aceste feluri de produse țin de costuri, simplificarea procesului de dozaj, capacitatea de dizolvare, manipulare, temperatură și program de spălare etc.

3. Ia în calcul tehnologia de curățare

Formula detergentului, mai precis, se referă la cumulul de ingrediente și substanțe active din compoziția sa. ÎPrin urmare, cele mai bune produse au o formulă completă și respectă procedeele necesare în cadrul unui ciclu de spălare – curățarea în profunzime a vaselor, dedurizarea apei și clătirea eficientă.

4. Analizează conținutul de fosfați și clor

Ca să eviți formarea de pete inestetice pe veselă și tacâmuri este necesar să utilizezi un detergent cu formulă corespunzătoare. În funcție de duritatea apei, poate fi nevoie și de tratarea cu fosfați pentru dizolvarea ionilor de calciu și magneziu. Totuși, aceste substanțe sunt periculoase pentru mediu, așa că ar fi bine să găsești un detergent care să conțină cantități reduse de fosfați.

În ceea ce privește conținutul de clor, chiar dacă o mașină convențională clătește în mod corespunzător vasele spălate, ai grijă ca detergentul să includă o cantitate scăzută în formula sa.

5. Verifică ce caracteristici speciale are produsul

Anumiți detergenți pot avea în compoziția lor enzime, pentru descompunerea amidonului și a proteinelor din alimente sau baze, care contribuie la înlăturarea eficientă a murdăriei. O soluție premium conține funcție integrată de sare, protecție pentru obiectele din sticlă și argint ori ajutor de clătire. De asemenea, printre caracteristicile deosebite ale detergenților se pot regăsi și eliminarea murdăriei acumulate de-a lungul timpului sau protejarea mașinii de spălat împotriva depunerilor de grăsimi.

6. Ia în considerare solubilitatea detergentului

Trebuie să știi că solubilitatea produselor dedicate mașinii de spălat vase diferă în funcție de temperatura de spălare și programul folosit. De pildă, pentru un ciclu de spălare scurt ar fi indicat un detergent lichid și nu unul sub formă de tablete. Mai mult, dacă speli vasele cu apă rece este necesar să folosești mai multă soluție decât atunci când temperatura depășește 55 de grade Celsius, dar, la fel, să te asiguri că detergentul se va dizolva cu ușurință.

7. Studiază prețul produsului

În mod normal prețul nu trebuie să fie un factor decisiv pentru alegerea detergentului, însă este destul de important cât să fie luat în calcul. Dacă îți dorești o formulă ieftină și bună, s-ar putea să-ți pui întrebări cu privire la raportul calitate-preț. Cu cât detergentul este mai convenabil de întrebuințat și are o formulă completă, cu atât s-ar putea să fie mai costisitor.

Ține cont de aceste recomandări atunci când cauți detergentul potrivit pentru mașina de spălat vase. Cu siguranță, un produs bun, chiar dacă are un preț puțin mai ridicat, își va dovedi eficiența, calitate și performanța prin funcționarea dispozitivului la parametri optimi și strălucirea vaselor.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close