Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să prepari rețete delicioase și sănătoase, care să valorifice legumele și fructele de sezon

Cum să prepari rețete delicioase și sănătoase, care să valorifice legumele și fructele de sezon

Dacă vrei să trăiești și să mănânci mai sănătos, legumele și fructele de sezon sunt cea mai la îndemână și ieftină soluție.

Cum să prepari rețete delicioase și sănătoase, care să valorifice legumele și fructele de sezon
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    31 Mai 2021   •   17:55

Atunci când sunt perfect coapte, recoltate și consumate imediat, legumele și fructele au proprietăți nutritive superioare față de cele cultivate în extrasezon. În plus, pentru că în plin sezon se găsesc din abundență, dar sunt deosebit de perisabile, producătorii le vor vinde cât mai repede, la un preț cât mai mic. 

Dacă n-ai rezistat tentației și ai cumpărat prea multe astfel de produse sau ai o recoltă bogată în propria grădină, iată câteva idei pentru a le valorifica.

Prin câteva tehnici creative de preparare, vei putea să te bucuri pentru mai mult timp de toate beneficiile fructelor și legumelor care de-abia așteaptă să fie savurate. La fel de important, vei limita risipa alimentară, în același timp.

Modalități rapide și ușoare pentru prepararea legumelor și fructelor de sezon

  • Folosește un aparat de gătit cu aburi, care să pătrundă legumele și fructele, fără a compromite vitaminele și mineralele conținute de acestea. Poti comanda pe Atomico.ro un astfel de aparat cu multiple nivele și tăvi, care să includă chiar și un vas pentru orez, și vei putea să pregătești o masă completă și sănătoasă în doar câteva minute. 
  • O oală electrică de tip multicooker este o altă posibilitate, dacă vrei să gătești feluri de mâncare cu arome complexe, prin coacere rapidă sau gătire lentă. Avantajul unui astfel de aparat este că nu trebuie supravegheat, ci e suficient să-l programezi ca să gătească orice îți dorești. Astfel că poți oricând să mănânci ceva sănătos, chiar dacă timpul nu-ți permite să petreci prea mult timp în bucătărie.
  • Un storcător de legume și fructe este ideal dacă ai un stil de viață activ sau ai copii și vrei să pregătești sucuri sau smoothie-uri delicioase și răcoritoare în termen de câteva minute. Aceasta e cea mai simplă cale de a te asigura că tu și cei dragi consumați cele 5 porții de fructe și legume recomandate zilnic. 

O altă modalitate prin care să beneficiezi de fructele și legumele de sezon pentru cât mai mult timp este să le congelezi. Fructele perfect coapte, curățate și congelate imediat au, în principiu, același aport nutritiv pe care îl oferă produsele proaspete. Dar, spre deosebire de cele proaspete, variantele congelate îți vor fi la îndemână pe parcursul întregului an. În plus, vor fi deja pregătite și porționate, gata de adăugat în orice fel de mâncare. 

E nevoie de doar câteva strategii și o aparatură eficientă pentru a profita la maximum de ceea ce îți oferă natura. Un meniu zilnic plin de nutrienții esențiali poate să fie chiar mai gustos și mai ieftin decât alte opțiuni gata preparate. Tu ce rețete vrei să gătești vara aceasta?

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close