Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi forma potrivită a căzii de baie pentru dimensiunile și configurația băii tale

Cum să alegi forma potrivită a căzii de baie pentru dimensiunile și configurația băii tale

Unele dintre cele mai utilizate accesorii dintr-o baie sunt căzile. Nimic nu se compară cu o baie fierbinte la finalul unei zile lungi, fie că este vorba despre o cadă elegantă freestanding sau o cadă pentru duș, care te va ajuta să economisești spațiu.

Cum să alegi forma potrivită a căzii de baie pentru dimensiunile și configurația băii tale
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   14:28

În acest articol îți voi prezenta un scurt ghid pentru a pune în evidență diferitele tipuri de căzi disponibile pe piață și cum fiecare model îți poate transforma și îmbunătăți baia.

Cada freestanding

Acestea reprezintă un simbol al eleganței moderne, fiind create cu scopul de a adăuga un plus de rafinament și sentimentul de lux în orice baie. Gama bogată de forme și stiluri în care căzile freestanding vin este impresionantă. Acest tip de căzi sunt caracterizate de faptul că nu sunt prinse de un perete, ci mai degrabă sunt fixate în podea, la distanță de perete. Astfel, cada nu dispune de niciun suport, de unde îi vine și numele. Principalele motive pentru popularitatea acestui model sunt legate de avantajele stilistice și vizuale la care cada poate contribui și pe care le poate îmbunătăți. Din punct de vedere al utilității, căzile freestanding sunt foarte confortabile și spațioase, însă instalarea acestora presupune existența unei băi cu un spațiu foarte generos.

Cada în stil alcove

Cel mai popular și cunoscut model pentru băile din întreaga lume este cada în stil alcove. Acest model nu necesită decât prinderea în 2 sau 3 părți de perete, fiind extrem de ușor de instalat în majoritatea băilor. În acest fel, cada în stil alcove nu ocupă nici foarte mult spațiu, fiind ideală pentru băile cu spațiu redus. O astfel de cadă poate fi instalată în orice tip de baie cu ușurință, indiferent de spațiul disponibil. Căzile alcove sunt disponibile într-o varietate de mărimi (sau lungimi), cât și într-o gamă cromatică bogată sau din materiale diferite.

Cada de colț

Majoritatea căzilor de colț dispun de un desing masiv, în formă triunghiulară, ceea ce le face perfecte pentru instalarea în băile unde singurul loc disponibil este un colț sau în băile în care încerci să poziționezi cada către un geam cu priveliște. Cada de colț te va costa în mod normal mult mai mult decât una clasică, deoarece acest model este gândit cu accent pus pe relaxare, fiind foarte generoase în ceea ce privește spațiul. În plus, costurile ridicate sunt datorate și faptului că majoritatea căzilor de colț vin la pachet cu diferite opțiuni, precum hidromasaj sau elemente pentru jacuzzi.

Cada cu mască

Acest model este reprezentat de o cadă clasică, de cele mai multe ori de formă dreptunghiulară, care este pusă în evidență de o mască, fie din plastic, în culoarea căzii, fie construită din perete fals, lemn sau orice alt material care se potrivește și se îmbină armonios cu designul băii. Modelul cu mască este preferat de mulți clienți, deoarece poate fi adaptat destul de specific la nevoile fiecăruia. Cu toate acestea, această cadă de baie necesită mai multă muncă la instalare, unde o persoană specializată trebuie să construiască masca, în funcție de dimensiunile căzii și ale spațiului în care trebuie amplasată. Ulterior, cada trebuie fixată în acest “suport”.

Trebuie să ai în vedere câțiva factori-cheie înainte de alegerea căzii de baie. Este important ca întotdeauna să ai în vedere spațiul disponibil, să nu alegi o cadă care îți va limita accesul sau libera mișcare în baie. De asemenea, forma trebuie să fie potrivită pentru a se îmbina uniform și geometric în spațiul destinat.

Sper că acest articol te-a ajutat să îți conturezi mai bine o idee în legătură cu forma potrivită de cadă pentru tine.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close