Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să faci fotografii care vând | fotografie-produse.ro

Cum să faci fotografii care vând | fotografie-produse.ro

Fotografiile au un rol foarte important când alegi să vinzi sau să închiriezi un imobil. Ele ar trebui să reprezinte acea locuință și să reușească să o încadreze într-un chenar frumos ca tu să reușești să ai imagini făcute ca la carte.

Cum să faci fotografii care vând | fotografie-produse.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2022   •   13:58

Este important ca această fotografie de produs să fie cât mai calitativă, pentru ca vânzarea să fie destul de rapidă. Un fotograf precum Cătălin Savuescu va știi să te sfătuiască astfel încât locuința ta să fie cât mai corect ordonată ca fotografierea ei să fie una reușită. Orice locuință are punctele ei forțe și imaginile vor reuși să pună în evidență toate atuurile.

Lumina este cea care influențează foarte mult calitatea fotografiilor și atmosfera pe care o poate crea. Recomandat este ca fotografierea unei locuințe să se facă pe timpul zilei, lumina naturală este mai clară și mai caldă, ea va pune în evidență multe detalii. Lumina naturală va oferi un efect vizual mai mare și va crea senzația de spațiu. Trăgând draperiile vei putea avea camerele mai luminoase și mai plăcute. O multitudine de fotografii au nevoie de lumina naturală sau de o lumina cât mai clară, cum sunt și acele portrete corporate care au nevoie de o lumina foarte clară și de un fundal potrivit.

Fotografia de exterior este foarte importantă mai ales dacă vorbim de vânzarea unei case. Este indicat să se vadă intrarea față de drumul de acces, raportul dintre grădină și locuință, dimensiunea, balconul dar și aspectul exterior al locuinței.

Cele mai utile sfaturi pentru a realiza fotografiile potrivite

Locuința trebuie să fie pregătită pentru fotografiere, ea nu trebuie să aibă amprenta actualilor proprietari. Clientul când se uită pe acele fotografii trebuie să își imagineze cum ar fi dacă ar locui în acea casă. Cum arată decorul și care sunt posibilele modificări. Viitorul proprietar își poate dori diferite stiluri care nu se regăsesc în prezent și fotografiile îl pot ajuta că el să facă o viziune în ansamblu. Și de altfel nu este indicat să ai oameni în cadru și să apară în acele fotografii, potrivit este ca locuința să fie goală. Cu un fotograf profesionist bucurești vei putea să realizezi aceste fotografii pentru a avea parte de un număr mai mare de clienți.

Curățenia și ordinea contează foarte mult într-o locuință, pentru că un spațiu ordonat este mult mai atrăgător comparativ cu un spațiu dezordonat. Înainte de a solicita o sesiune foto trebuie să îți iei în calcul și acest aspect. Este indicat ca în sesiunea foto, bucătăria să fie cât mai ordonată, scaunele și masa să fie aliniate cât mai corect, paturile să fie frumos aranjate, mobila să fie curată, decorațiunile să fie cât mai ordonate. Fotografiile trebuie să prindă culoare și aspect și pentru asta au nevoie de ordine și curățenie.

Dintr-o fotografie se poate remarca imediat dezordinea din acea locuință și vânzarea sau închirierea ei poate fi mai greoaie. Baia este și ea foarte importantă. Ea se păstrează fără produse de igienă persoană, se lasă capacul de la toaletă în jos și se trage perdeaua dacă este cadă. În caz că este cabina de dus, această va sta închisă și caloriferul va fi lăsat liber ca să se poată face o fotografie în ansamblu și ca baia să fie frumoasă și ordonată.

Fotografierea din mai multe unghiuri

Potrivit este să nu te rezumi la un singur cadru pentru fiecare camera. Este indicat să se fotografieze acel spațiu din mai multe unghiuri ca să se poată alege fotografia care prezintă punctele forte ale acelei locuințe. Alegi imaginile cele mai bune, cele în care camerele par primitoare și spațioase. Cu un trepied poți avea fotografii mult mai clare. Când creezi o footgrafie de jos, de la nivelul pământului sau de sus, stand pe o scară, fotografiile pot avea compoziții mai interesante. Nu este indicat ca, camera foto să fie înclinată, dar este potrivit să incluzi elemente interesante pe care le are locuința, ca să ajuți la înfrumusețarea casei dar și la vânzarea ei.

Ca să poți avea un tablou complet este recomandat ca anunțul să cuprindă atât fotografii cu interiorul locuinței cât și cu exteriorul acesteia. Cei cu adevărat interesați de locuință vor vrea să vădă atât poziționarea locuinței cât și interiorul și exteriorul acesteia, ca să poată să își formeze o idee pentru locuința pe care urmează să o vizioneze.

Cele mai comune greșeli în fotografia imobiliară

Un fotograf profesionist bucurești ar trebui să evite greșelile unui începător pentru ca fotografiile de prezentare pentru vânzare sau închiriere să fie impecabile. Este foarte important ca spațiul să fie pregătit dinainte. Obiectele personale se înlătură din toate zonele posibile, indiferent cât de obscură poate fi o anumită zonă, fotografia are nevoie de lumină naturală și pot apărea foarte ușor în imaginile realizate. Este important să existe o discuție cu clientul pentru a știi dimensiunea proprietății, a camerelor dar și tipurile de fotografii pe care acesta le dorește. Această discuție poate ajuta ca fotografiile să fie reușite și clientul să fie mulțumit de rezultat.

O foarte mare greșeală în fotografia imobiliară este supraprocesarea imaginilor. Tonurile și culorile vor deveni neatractive și nefirești. Fotografia este o artă și este folosită ca o reprezentare concretă a realității. Fotografiile imobiliare au nevoie de o reprezentare clară și reală a proprietății. Ca o camera să pară mai atractivă trebuie să schimbi de la întunecat și umbrit la culorile naturale. Să înclini către luminos și cald ca să surprinzi proprietatea cu cea mai bună lumină. În fotografia imobiliară timpul necesar pentru fiecare ședință foto poate să varieze, dar cum clienții sunt obișnuiți cu micile întârzieri, ei tot așteaptă să primească imaginile cât mai repede cu putință. Este potrivit să existe o comunicare cu clientul pentru ca acesta să știe că poate dura un timp mai îndelungat până la primirea fotografiilor.

Un fotograf profesionist bucurești va știi care este termenul de livrare pentru un set complet de imagini. Orice fotograf își programează suficient timp după fiecare sesiune, pentru a putea prelucra imaginile. De regulă imaginile pentru locuințe sunt expuneri simple și corecția de baza a culorii se aplică pe fiecare imagine a unei încăperi și iluminarea poate fi suficientă.

Sfat important de compoziție

Acordați atenție verticalelor. Clienții și fotografii din fotografia de interior sunt de acord asupra unui lucru: verticalele trebuie să fie exacte! Verticalele abundă în majoritatea interioarelor, inclusiv marginile și colțurile pereților, tocurile ușilor și ferestrelor, iar aceste margini trebuie să fie adevărate verticale. Marginile verticale converg sau diverg atunci când lentilele cu unghi larg nu sunt la nivel (de exemplu, sunt înclinate ușor în sus, spre tavan sau în jos, spre podea) și nu mai par drepte.

Problema este rezolvată imediat dacă utilizezi o lentilă tilt-shift, însă lentilele TS nu sunt pentru toată lumea. Deci, cum te descurci? Cum te împiedici ca imaginile să fie ruinate de verticale convergente și divergente?

Deoarece o cameră perfect nivelată va surprinde verticale drepte, o modalitate frecventă este să nivelați camera - adică să te asiguri că nu se înclină în sus sau în jos. Deși aceasta este o abordare simplă, nu are ca rezultat neapărat cele mai bune compoziții; de exemplu, o cameră la înălțimea pieptului ar putea tăia elementele din prim-plan, cum ar fi mobilierul din partea de jos, lăsând prea mult tavan în partea de sus. Scăderea înălțimii camerei va ajuta la rezolvarea acestei probleme, dar cât de jos poți ajunge și să obți o imagine bună?

Utilizează camera pe care o ai în prezent pentru a face imagini mai bune ale bunurilor pe care le deții. Acest antrenament nu va deveni tehnic, dar îți va aduce rezultate. Angajarea unui fotograf profesionist bucurești este ideală pentru o astfel de situație.

Imobiliare de lux

Dacă ești suficient de norocos să lucrezi în industria imobiliară de lux, ai deja o mare parte din munca ta de fotografie imobiliară făcută chiar pentru ține. Reședințe de lux, cu facilități minunate, camere uriașe și o multitudine de tehnologii tehnologice, cum ar fi tehnologia smart home, îți face munca mult mai simplă. Cu toate acestea, acest lucru nu îți asigură faptul că vei primi cele mai grozave fotografii imobiliare. Mai este de lucru la montaj. Când nu este „potrivit pentru succes”, chiar și un conac aglomerat sau un apartament de la ultimul etaj ar putea părea nedorit. Trebuie să fi atent la cât de bine este plasată mobila

Proprietăți urbane

Proprietățile urbane există într-o varietate de dimensiuni și stiluri și oferă oamenilor o varietate de opțiuni de vânzare cu amănuntul, restaurante, comerciale și educaționale. Nu poți prezența ultimele patru facilități în fotografiile imobiliare, așa că află ce anume face ca lista de oraș să fie unică. Există o vedere bună asupra orizontului orașului de acolo? Există un balcon mare sau opulent? Trebuie să iei în considerare un acoperiș? Există o zonă comună (sau chiar privată) unde chiriașîi sau proprietarii de case se pot relaxa și distra? Află ce îți diferențiază fotografiile de celelalte.

Proprietățile rurale

Un număr mare de agenți imobiliari lucrează în zonele rurale, care pot avea mai multe calități unice decât locațiile suburbane și metropolitane. Înregistrările din comunități mici din deșert, pădure sau câmpie ar putea să nu pară ideale pentru ședințele foto imobiliare. Însă există o multitudine de metode pentru a scoate în evidență proprietățile de vânzare în aceste zone, cum ar fi un fotograf profesionist bucurești. Mulți proprietari de case din mediul rural aleg să locuiască în diferite locații pentru pace și liniște, iar câteva fotografii imobiliare îi poate ajuta în acest sens.

Design interior pentru case

Exteriorul caselor tale de vânzare a primit multă atenție, dar cum rămâne cu interioarele înregistrărilor tale? Desigur, este la fel de vital, dar necesită o tehnică diferită decât realizarea imaginilor imobiliare exterioare.

Succesul fotografiei imobiliare de interior se bazează în mare măsură pe punere în scenă, și de acest lucru se poate ocupă Catalun Savuescu. O fotografie exemplifică cel mai bun lucru al punerii în scenă: o fotografie simetrică a sufrageriei care subliniază paleta de culori neutre, scaune de dragoste asortate, măsuță de cafea și decor și accesorii distinctive. Când filmezi, un obiectiv principal ar trebui să fie acela de a face camerele de zi ale înregistrărilor să pară calde și primitoare, în același timp fiind la modă și bine organizate.

Bucătăria și sala de mese sunt alte aspecte importante ale listelor imobiliare de fotografiat. Deoarece aceste spațîi sunt frecvent conectate, a le avea în același cadru pentru a demonstra spațiul ușor de gătit și de mâncat poate fi o atracție imensă pentru cumpărătorii de case care sunt în căutare de noi locuințe.

Indiferent dacă cele două camere sunt conectate sau separate, fotografia se va face dintr-un unghi cât mai larg posibil pentru a captura întregul spațiu. Fotografiile cu chiuvetă sau cu o fereastră din fiecare cameră nu vor face spațiile mai frumoase.

Exteriorul Caselor

Înălțimea casei în vârful dealului de pe strada sa, întinderea curții și o privire asupra cartierului din jur sunt toate văzute într-o imagine de listă. Perspectivele și compozițiile ieșite din cutie sunt pentru a produce imagini de înalta calitate, mai ales când este vorba de imobiliare. Astfel de proprietăți trebuie să dețină un aspect perfect pentru ca fotografiile să fie un întreg succes. Cumpărarea locuinței să fie una destul de rapidă.

Case într-un cartier de la marginea orașului

Marea majoritate a agenților imobiliari nu își desfășoară activitatea în granițele orașului, ci mai degrabă într-un cartier de la marginea orașului. Vederea integrală a întregii părți din față a proprietății este fotografia brevetată a proprietății imobiliare care trebuie asigurată pentru înregistrările din cartierele suburbane. Trebuie luată în considerare iarba luxuriantă, plantele bine îngrijite și curățenia generală a decorului. Nu există caracteristici care să atragă atenția de la proprietate, așa cum ar trebui să arate imaginile de exterior. Deoarece partea din față a înregistrărilor este primul lucru pe care îl văd vizitatorii și este esențial să le cât mai corect. Potrivit ar fi să îți angajezi o companie de amenajare a teritoriului pentru a curăța curtea din timp, dacă este necesar, și poate să o îmbrace cu flori, frunziș și diferite accesorii.

Proprietate cu mai multe familii

O altă nișă care necesită o metodă distinctă de fotografiere a listei imobiliare, cel puțin în ceea ce privește fotografiarea exteriorului, este piața de condominii și apartamente. Dacă vinzi o unitate într-un complex de apartamente, de exemplu, ar trebui să fotografiezi întreaga structură.

Chiriașii de apartamente au adesea acces la facilitățile speciale, cum ar fi un spațiu comunitar în aer liber, o sală de sport și o sală de divertisment. Pune fotograful profesionist bucurești să fotografieze toate facilitățile pe care clădirea le are de oferit.

Pentru a face casele să pară atractive, fotografia imobiliară grozavă necesită mai mult decât un ochi ascuțit în spatele obiectivului. De asemenea, trebuie să motiveze clienții să ia măsuri, cum ar fi achiziționarea unei proprietăți de la un agent sau angajarea acestora pentru a-i ajuta să-și vândă casa.

Dacă vă simțiți confortabil, luarea de imagini pentru înregistrări imobiliare pe cont propriu este o alegere realistă. Acestea fiind spuse, s-a stabilit că înregistrările fotografiate de profesioniști se vând la prețuri mai mari, și mai repede, decât cele fotografiate de amatori (inclusiv agenți). Indiferent de ruta pe care o alegi, cel mai esențial lucru este să ai o mulțime de imagini imobiliare excelente pentru înregistrările tale.

Fotografia imobiliară este în mod constant solicitată, proprietățile care se deplasează în mod regulat pe piață și în afara acestora. Și fiecare agent se luptă pentru atenția cumpărătorilor de case cu cele mai bune fotografii imobiliare.

Fotografia profesională imobiliară ar putea părea dificilă la început

Cu toate acestea, dacă urmați aceste tehnici de bază de fotografie imobiliară, veți putea face fotografii uimitoare și consistente. Agenții imobiliari locali vor contacta un fotograf profesionist bucurești ca urmare a acestui fapt.

Unii dintre voi ar putea fi surprinși să afle mai multe despre fotografia imobiliară. De ce ar fotografia un profesionist o casă?

Cu toate acestea, există o mare nevoie de fotografie în industria imobiliară. Mai ales acum că sunt mai multe persoane care cumpără și vând case. Deși fotografiarea caselor poate părea o sarcină ușoară, este nevoie de ceva talent. O fotografie imobiliară nu va fi niciodată la fel de populară ca fotografia de peisaj sau portret, deoarece este un domeniu de specialitate. Cu toate acestea, în comparație cu alte afaceri de fotografie, asta înseamnă că ai o posibilitate mai mare de a atrage mai mulți clienți ca să angajezi un fotograf imobiliar depinde foarte multe de câteva variabile, la fel ca orice alt tip de fotografie.

Fotografiile imobiliare realizate cu profesionalism cresc șansa de vânzare cu până la 100%. Cataliv Savuescu are cunoștințele necesare pentru a știi ce obiective și ce perspectivă declanșează o vânzare. Fiecare fotografie imobiliară trebuie să atragă, să uimească și să creeze curiozități. O poză profesională îi dă apartamentului tău multă încredere. Tu vei arăta precum un expert și locuința va putea fi mult mai profitabilă. Totul depinde de ține, cât de mult vrei să investeti în fotografiile imobiliare pentru a te putea bucura de profit. 

×
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close