Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce e bine să porți ochelari de soare și iarna: 5 motive

De ce e bine să porți ochelari de soare și iarna: 5 motive

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu pentru zilele însorite de vară. Razele UV dăunătoare sunt prezente pe tot parcursul anului și îți afectează vederea.

De ce e bine să porți ochelari de soare și iarna: 5 motive
Sursa foto: Freepick.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2022   •   15:26

Descoperă 5 motive pentru care să porți și tu o pereche iarna, de fiecare dată când petreci timp în aer liber.

1. Îți protejează vederea

Împiedică radiația solară să îți afecteze vederea, prin alegerea unor ochelari de soare pentru femei sau bărbați potriviți pentru tine. Expunerea îndelungată și repetată la razele UV reprezintă un factor de risc pentru unele afecțiuni oculare, cum ar fi cataracta sau deteriorarea maculei, adică a stratului intern al ochiului responsabil de formarea imaginilor. 

Când achiziționezi o nouă pereche, acordă atenție categoriei filtrului de protecție. Ochelarii cu filtru de categorie 0 îți feresc ochii de vânt, praf și impurități, dar nu și de soare. Când afară este parțial înnorat, optează pentru categoria 1. Pentru zilele obișnuite de toamnă, iarnă sau primăvară, poți alege ochelari cu filtru de categoria 2. 

În schimb, dacă lumina este puternică, poartă o pereche cu lentile de categoria 3. Cel mai înalt grad de protecție este oferit de ochelarii de soare cu filtru de categoria 4. Aceștia sunt potriviți pentru excursiile la munte, când reflexiile sunt orbitoare.

2. Împiedică reflexiile și te ajută să vezi mai bine

Lumina care se reflectă pe zăpadă sau pe diferite suprafețe este obositoare și provoacă un disconfort ocular intens. Dacă vrei să nu te deranjeze reflexiile, alege ochelari de soare cu filtru de polarizare. Aceștia împiedică razele orizontale, reflectate, să ajungă la ochi, iar tu te poți bucura de o vedere relaxată.

3. Îți ferește ochii de vânt și praf

Vântul rece de iarnă, praful și alte impurități din aer pot cauza uscarea și iritarea ochilor. Dacă porți ochelari de soare, aceștia acționează ca un scut. În zilele înnorate, optează pentru o pereche cu lentile deschise la culoare, cu nuanțe de galben, portocaliu, gri, maro sau orice preferi tu.

4. Sunt utili în timpul condusului

Reflexiile de pe zăpadă, asfalt și caroseria altor mașini sunt deranjante în timp ce conduci. Observi mai puține detalii din trafic, scade capacitatea de concentrare și ochii mai sensibili pot începe să lăcrimeze, ceea ce încețoșează vederea pe moment. Poartă ochelari de soare cu un filtru potrivit. Ține cont că cei de categoria 4 sunt interziși pentru șofat. 

5. Pot fi un accesoriu pentru orice ținută de iarnă 

La fel cum vara îți accesorizezi ținutele cu ochelari de soare, și iarna poți personaliza un outfit cu perechea ta preferată. De asemenea, este ușor să ieși în evidență și să îți conturezi stilul cu o ramă deosebită în zilele friguroase, dar însorite. 

Protejează-ți vederea de acțiunea dăunătoare a razelor UV în fiecare anotimp. Ia în considerare condițiile meteo pentru a alege perechea cu filtrul potrivit. În plus, optează pentru lentile polarizate, pentru a bloca reflexiile și a beneficia de mai mult confort vizual. Un alt avantaj al ochelarilor de soare este că îți feresc ochii de vânt, praf și impurități. Desigur, reprezintă un mod excelent de accesorizare a ținutelor tale din timpul iernii. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close