Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce este atât de importantă medicina muncii în orice afacere

De ce este atât de importantă medicina muncii în orice afacere

Nici o afacere nu poate funcționa cu adevărat fără angajați. Aceștia sunt cei care te ajută să îți îndeplinești obiectivele în business, iar dacă starea lor de sănătate este una foarte bună aceștia vor oferi performanță și rezultatele la care te aștepți.

De ce este atât de importantă medicina muncii în orice afacere
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2022   •   18:45

Așadar este extrem de important să monitorizezi starea de sănătate a angajaților tăi Atât la angajare cât și pe parcurs ceea aceștia își desfășoară activitatea.

Medicina muncii este impusă de lege în România

Dincolo de acest aspect în România legea impune ca pe lângă salariu să existe și condiții optime de desfășurare a activității dar și să se asigure la locul de muncă prevenirea anumitor riscuri care pot afecta securitatea sau integritatea personalului în timpul orelor de muncă.

Așadar, pentru că orice angajat din business-ul tău va trebui să treacă printr-un astfel de control, programeaza-te la medicina muncii la Profilaxia, ca business și vei avea parte de reduceri, de contract de colaborare pentru a putea desfășura medicina muncii la timp pentru fiecare angajat dar și pentru angajații noi. Mai mult decât atât, datele angajațiilor tăi vor fi păstrate în sistem securizat.

Ce este medicina muncii?

Medicina muncii este acea specialitate medicală care se ocupă cu studierea relației om-munca, adaptarea fiecărei persoane în muncă dar și potrivirea tipului de activitate pe care o o va face cu persoana care o efectuează.

În medicina muncii sunt implicate mai multe specialități medicale, care se ocupă atât cu partea de prevenție cât și cu diagnosticarea și managementul bolilor profesionale, accidentelor de muncă dar și cu promovarea sănătății și productivității angajaților.

Ce servicii medicale sunt oferite în cadrul medicinii muncii?

Există mai multe tipuri de servicii medicale care trebuie făcute și toate acestea au rol în asigurarea unei stări de sănătate optime a angajaților:

  • Examen la angajare;

  • Examen de adapare;

  • Examen periodic;

  • Examen după reluarea activității după o pauză de muncă;

Investigațiile sunt făcute în funcție de tipul de muncă pe care fiecare post îl cere, precum muncă de birou, muncă la înălțime, muncă în ture de noapte, condusul autoturismelor, persoanelor care prestează muncă necalificată, persoanelor care sunt expuse la diferite noxe chimice, celor care lucrează în domeniul alimentar etc.

Unele dintre investigații incluse în medicina muncii sunt:

  • Examen clinic;

  • Acuitate vizuală;

  • EKG;

  • Audiometrie;

  • Glicemie;

  • Examen psihologic;

  • Coporcultură;

În urma examenelor medicul de medicina muncii va decide dacă angajatul este apt, inapt, inapt temporar sau apt condiționat.

În cazul în care o persoană este apt contionat înseamnă că acesta are o capacitate condiționată de anumite recomandări medicale, iar dacă acesta este inoat temporar înseamnă că persoana Nu este încă pregătită să lucreze pe postul solicitat datorită anumitor afecțiuni care necesită vindecare.

După ore valoarea stării de sănătate, angajatul poate fi considerat apt din punct de vedere medical adică are capacitatea de a desfășura munca pentru care s a solicitat examenul medical.

O persoană care este declarată ca inapt permanent în muncă nu se poate angaja pe acel post.

Așadar medicina muncii este un examen care aduce beneficii nu doar angajaților dar și afacerilor având în vedere că business-urile au nevoie de oameni care să poată fi capabili să susțină acticvitatea pe care o au de îndeplinit dar și să aducă performanțe.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close