Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce jucăriile Lego sunt cele mai benefice pentru copii

De ce jucăriile Lego sunt cele mai benefice pentru copii

Orice părinte caută pentru copilul său, jucării care să fie atât ludice, cât și utile. Dar, în multitudinea de jucării prezente pe piață, din ce în ce mai complexe, poate fi uneori greu să alegi.

De ce jucăriile Lego sunt cele mai benefice pentru copii
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2022   •   15:47

Jucăriile Lego, al căror principiu constă în construcția de lucruri mai simple sau mai complexe sunt destul de simplu de manevrat și de construit.

Cu tot felul de cuburi care se îmbină și care au ca rezultat construcții din ce în ce mai spectaculoase, cele mai interesante jucării Lego de aici sunt bazate pe un concept simplu, care favorizează din plin dezvoltarea armonioasă a copilului. Jucându-se cu acestea, se vor dezvolta unele aptitudini precise care îl ajută să crească și să înceapă să își dezvolte din ce în ce mai mult imaginația.

Care sunt deci beneficiile acestor jucării pentru copii? Ce jucării de construcție trebuie să alegi în funcție de vârstă? Vei afla în cele ce urmează.

Jucăriile Lego participă la învățarea copiilor

Jucăriile Lego sunt o sursă excelentă de învățare pentru copii. Sunt jocuri de construcție care le permit să își dezvolte unele aptitudini psihomotorii și cognitive cu ajutorul celor mai accesibile jucării.

Motricitate. Jucăriile Lego presupun manipularea unor piese mai mici sau mai mari, un lucru care necesită precizia gesturilor. Astfel, construind și îmbinând cuburile, se vor dezvolta unele aptitudini pentru lucrul manual. Dar, se va stimula cu ajutorul lor și coordonarea mâinilor.

Imaginație. Cu ajutorul jucăriilor de construcție, fetele și băieții pot crea roboți, camioane, turnuri, garaje, castele.. doar pornind de la simple jucării. Cu cât cuburile vor fi mai simple, cu atât mai mult imaginația va fi pusă la muncă.

Concentrare. Jucăriile precum Lego obligă copiii să aibă un nivel de atenție ridicat pe o perioadă determinată, un lucru care este benefic pentru achiziția de cunoștințe.

Există jucării Lego pentru fiecare vârstă sau nevoie, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Sunt jucării de construcție care participă pe deplin la evoluția lor și la dezvoltarea lor în societate.

De la 12 la 18 luni, jucăriile Lego sunt o adevărată experiență senzorială. Rând pe rând, vor apuca cu mânuțele lor cuburile, le vor stivui, le vor doborî și vor începe din nou... Cu jucăriile de format mare, precum Duplo, copiii mici vor avea o experiență optimă cu aceste cuburi. Bebelușii mai mici de 18 luni vor fi stimulați și vor începe să se dezvolte armonios.

De la doi la șase ani. În această perioadă, copii pot mânui mai cu precizie cuburile. Jocurile de construcție sunt mai complexe și deci mai adaptate. Copiii mai mari se pot juca cu tot felul de cuburi sau personajele lor preferate din filme sau jocuri. Încep să creeze propriile lor povești și reușesc să creeze un adevărat univers.

De la șapte ani în sus, jocurile de construcție Lego devin din ce în ce mai sofisticate. Pot să aibă dimensiuni impresionante și pot să aibă foarte multe piese. Pot crea chiar un oraș întreg cu seturile de construcție Lego City.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close