Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Dragoş Bucurenci (Philip Morris România): "Produsele cu nicotină nu sunt destinate minorilor"

Dragoş Bucurenci (Philip Morris România): "Produsele cu nicotină nu sunt destinate minorilor"

Produsele cu nicotină nu sunt destinate minorilor, iar Philip Morris International susține cu hotărâre măsurile care previn accesul minorilor la aceste produse, atât în magazinele fizice, cât și în mediu online, susţine Dragoş Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris România.

Dragoş Bucurenci (Philip Morris România): "Produsele cu nicotină nu sunt destinate minorilor"
de Georgiana Adam    |    04 Oct 2023   •   17:24

"Din păcate, directiva europeană 2014/40/UE nu a fost transpusă corect și complet în legislația românească: din legea română lipsesc definiția țigaretelor electronice și interzicerea comercializării acestor produse către minori.

Am semnalat încă de anul trecut Guvernului faptul că în România vânzarea țigărilor electronice către minori nu este interzisă și am depus toate eforturile pentru ca această scăpare legislativă să fie reparată. Propunerea de lege inițiată de domnul președinte Simonis vine să completeze această lacună și o face cu respectarea cadrului constituțional și a legislației europene din domeniu.

Măsurile care privesc verificarea vârstei cumpărătorului în mediul online și prevenirea eludării acestei verificări sunt mai mult decât binevenite. Susținem întru totul acest proiect de lege, prin care România se va alătura în sfârșit celorlalte state europene în care țigaretele electronice sunt corect definite, iar accesul minorilor la acestea este cu desăvârșire interzis", a declarat Dragoş Bucurenci.

 

 

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close