Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Dulceață fără zahăr, beneficiile asupra sănătății noastre

Dulceață fără zahăr, beneficiile asupra sănătății noastre

Cu toții ne străduim să ne îmbunătățim sănătatea, dar perspectiva de a renunța la unele dintre alimentele noastre preferate în căutarea unei diete și a unui stil de viață mai sănătos sau a unei diete fără zahăr nu sună întotdeauna atât de atrăgătoare.

Dulceață fără zahăr, beneficiile asupra sănătății noastre
de Georgiana Adam    |    28 Ian 2022   •   15:23

Din fericire, există varietăți fără zahăr ale unora dintre cele mai bune delicii – inclusiv borcane uimitoare care oferă gustul gemului făcut de bunica, dar fără zahăr adăugat, făcându-le din ce în ce mai populare printre gurmanzii din întreaga lume.

Haideți să vedem care sunt beneficiile pentru sănătate ale trecerii la dulceața fără zahăr adăugat.

Un plan de dietă fără zahăr, sau cel puțin o dietă cu zahăr semnificativ redus, este cea mai bună modalitate pentru diabetici de a ajuta la reglarea stării lor. Optarea pentru o dulceață fără zahăr poate fi o modalitate fantastică pentru persoanele cu diabet de a se asigura că își mențin nivelurile de insulină sub control, fără a rata acest aliment delicios.

De fapt, mulți ar putea descoperi că pâinea pe care au întins gemul are mai mult conținut de zahăr decât dulceața în sine. Ar trebui de la sine înțeles că este imposibil să faci dulceață complet lipsită de zahăr; fructoza, care este prezentă în fructele dintr-o dulceață, va fi întotdeauna acolo chiar și în cele mai sănătoase borcane.

Cu toate acestea, majoritatea dulcețurilor cumpărate de la magazin (și de casă) se bazează pe adăugarea de cantități uriașe de zahăr rafinat, ceea ce face ca dulceața să fie mult mai puțin atrăgătoare pentru cei care trebuie să-și țină sub control consumul de zahăr.

Acest lucru nu se aplică numai diabeticilor, ci și populației în ansamblu; tot mai mulți oameni descoperă cât de periculos și de dependent poate fi zahărul și cât de mult se adaugă în alimentele pe care le consumăm în fiecare zi.

Trecerea simplă la gem sau dulceață fără zahăr face o diferență enormă pentru sănătatea dumneavoastră generală - iar gemurile și dulceața fără zahăr sau îndulcitori înseamnă că diabeticii se pot bucura de gem și dulceață fără zahăr cu încredere.

BENEFICIILE UNEI DIETE REDUSĂ ÎN ZAHARURI

Trecerea la o dietă săracă sau fără zahăr are atât de multe beneficii pentru sănătate - iar eliminarea zahărului adăugat și a alimentelor procesate din consumul zilnic este mult mai simplă decât ar părea la prima vedere, cu doar câteva schimbări atente care îți transformă dieta și stilul de viață.

Acest lucru nu numai că va ajuta la creșterea scăderii în greutate și la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, dar poate ajuta și la reducerea poftei de mâncare - și vă va lăsa să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp. De asemenea, o dietă cu conținut scăzut de zahăr vă va oferi și mai multă energie pe parcursul întregii zile.

CE TIPURI DE ÎNDULCITORI SUNT MAI BUNI PENTRU SĂNĂTATEA TA

Există multe categorii de îndulcitori care își fac loc în farfuriile noastre, deși nu toți sunt egali în ceea ce privește beneficiile lor pentru sănătate.

Cea mai proastă categorie este zaharoza, care se găsește în zahăr de masă și zahăr granulat. Spre deosebire de fructoză, zaharoza intră în sânge și, prin urmare, poate crește nivelul de glucoză din sânge – periculoasă pentru diabetici, dar și dăunătoare pentru cei care caută o abordare mai sănătoasă a vieții.

Fructoza ajunge la ficat pentru procesare - și nu vă crește nivelul de zahăr din sânge. Cu toate acestea, dacă este consumat în cantități mari, poate fi transformat în trigliceride, făcându-l mai puțin sănătos.

Fructoza aduce și alte beneficii semnificative, deoarece este mai puțin probabil să provoace boli ale gingiilor și carii decât zaharoza și, de asemenea, ajută la a transmite creierului că ai terminat de mâncat.

Moderația este esențială, iar zaharurile de toate felurile ar trebui menținute la niveluri rezonabile, consumate într-o dietă sănătoasă și însoțite de o mulțime de exerciții de stimulare a sănătății.

Cine ar fi crezut că dulceața te poate face mai sănătos? Este adevărat – dulceața este o opțiune mult mai sănătoasă decât multe delicii tartinabile și iată de ce:

Pectinei regăsită în fructe i se oferă proprietăți de combatere a cancerului în timpul procesului de fierbere (făcând ceea ce este cunoscut și sub numele de Pectină de citrice modificată - MCP), oferind pielii, părului și unghiilor un impuls sănătos.

Dulceața ajută la a ține la distanță foamea, iar gemurile consistente, bogate în fructe, vă pot ajuta chiar și la reducerea riscului de accident vascular cerebral, atac de cord și boli cardiovasculare.

Dulcețurile și tartinele aduc toate beneficiile fructelor și sunt pline de antioxidanți, ceea ce le face o opțiune deosebit de atrăgătoare pentru menținerea sănătății. O dietă bogată în antioxidanți, bogată în fructe, s-a dovedit că ajută la reducerea riscurilor de accident vascular cerebral, atac de cord, cancer și boli cardiovasculare; precum și diverse riscuri în sarcină.

Spre deosebire de tartinabilele obișnuite pentru toast pentru micul dejun, cum ar fi untul, margarina sau Nutella; dulcețurile nu conțin grăsimi animale, deci sunt mai sănătoase.

Dulceața este o sursă foarte concentrată de hrană atunci când este făcută cu fructe complet coapte, deoarece antioxidanții tind să crească pe măsură ce fructele sunt mai coapte, cu toate acestea, fructele coapte au și o concentrație mai mare de zahăr, deci mai multe calorii.

În acest moment pe rafturile digitale ale eArtizanal poți regăsi dulcețuri cu gusturi de odinioară, produse fără zahăr adăugat, produse fără gluten, produse de băcănie, cafea de specialitate, ceaiuri, produse bio, sucuri naturale artizanale, produse cosmetice naturale handmade – săpunuri, uleiuri de corp, seruri faciale, zacuscă, sosuri, muștaruri, miere neprihănită, unturi, bere artizanală, vin de mure artizanal, cidru artizanal, spirtoase, siropuri naturale, detergenți bio, ciocolată artizanală, produse pentru copii, textile.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close