Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să ai grijă de părul tău toamna

Cum să ai grijă de părul tău toamna

Nu este un secret pentru nimeni că toamna, starea părului nostru se înrăutățește. Acest lucru este afectat de lipsa de vitamine, diverse răceli, purtarea constantă a pălăriilor și chiar încălzirea centrală, care ne usucă părul.

Cum să ai grijă de părul tău toamna
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2022   •   13:20

Poate părul să arate mai puternic și mai sănătos toamna? Îți vom spune cum să îngrijești corect podoaba capilară în această perioadă dificilă a anului.

Reguli pentru îngrijirea părului toamna

1. În primul rând, taie vârfurile despicate. Acest lucru va face ca părul tău să arate mai îngrijit și mai sănătos. Tratează-ți părul zilnic cu un ser fără clătire și aplică un produs special pe vârfurile părului pentru a preveni apariția vârfurilor despicate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

2. Pentru a oferi strălucire buclelor, folosește produse/ tratamente pentru păr în compoziția cărora se găsesc vitaminele A, E și B. Pentru a menține sănătatea podoabei capilare, nu uita de o dietă variată și folosește și suplimente alimentare sau complexe de vitamine.

3. În perioada rece a anului, pentru a nu înrăutăți și mai mult starea firele de păr, optează pentru șampon fără sulfați și șampon uscat cu ingrediente benefice scalpului, care nu usucă și nu provoacă apariția mătreții.

4. Părul lung este de obicei gras la rădăcini și uscat la vârfuri. Astfel, reține: măștile și balsamurile pentru scalp și vârfuri ar trebui să fie, în mod ideal, diferite. O mască pentru vârfuri trebuie să conțină în compoziția sa întotdeauna ulei de migdale, ulei de ricin și ulei de măsline. Iar produsele terapeutice pentru rădăcini - extracte din plante de aloe, mușețel.

5. Încearcă să îți periezi părul mai des toamna. Acest lucru îmbunătățește fluxul sanguin și furnizează foliculilor de păr energia de care au nevoie. Rădăcinile vor deveni mai puternice în timp. Alege piepteni cu dinți din ceramică sau cu peri naturali.

6. Renunță la îndreptarea șuvițelor, cel puțin pentru o vreme. Iar dacă totuși dorești să să ondulezi sau să îndrepți părul, alege aparate cu acoperire ceramică.

7. Schimbă fața de pernă din bumbac cu una din mătase. Sau ia obiceiul de a-ți șterge părul cu o batistă de mătase. Atunci când părul este sănătos, solzii cuticulei aderă strâns unul de altul. Dacă părul își pierde strălucirea și se încurcă rapid, s-ar putea ca solzii cuticulei să fie ridicați în direcții diferite. Mătasea ajută la netezirea lor. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close