Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Jucării și activități preferate de copii, cum să le alegem

Jucării și activități preferate de copii, cum să le alegem

Alegerile pe care le facem în calitate de părinți sau cunoscători ai copiilor devin cu atât mai importante.

Jucării și activități preferate de copii, cum să le alegem
de Georgiana Adam    |    25 Ian 2024   •   15:47

De multe ori, ne confruntăm cu dilema alegerii jucariei perfecte, între tentația jucăriilor strălucitoare și efemere și beneficiile jucăriilor educative. Este o alegere cu impact semnificativ asupra dezvoltării micuților noștri, iar prioritizarea jucăriilor educative devine esențială.

În loc să umplem camera copiilor cu obiecte inutile și trecătoare, care îi pot agita mai mult decât să îi inspire, putem alege activități cu jucării educative; jucării care nu doar îi distrează pe cei mici, ci și contribuie la dezvoltarea lor armonioasă. Jucăriile educative oferă oportunitatea copiilor de a învăța, de a dezvolta abilități și descoperi lumea într-un mod interactiv și captivant.

"Înainte de a alege jucăriile perfecte pentru copiii noştri, ar trebui să ne gândim la felul în care acestea pot contribui la dezvoltarea lor intelectuală, emoţională şi socială. Alegând jucării educative, nu numai că oferim momente de bucurie în timpul jocului, dar și sprijinim procesul lor de învățare și creștere." - manager magazin online de jucării Junios.ro

Tot cei de la Junios ne-au dezvăluit ce jucării educative noi şi frumoase le putem oferi celor mici

Ce jucării educative îi oferi de Crăciun?

Jucării Montessori - dezvoltă autonomia și concentrarea copiilor, îi încurajează să exploreze și să învețe în mod independent. Unele din cele mai iubite jucării de către copii sunt trenuleţul din lemn cu numere, tăbliţa Logaritmică din lemn, circuitele de motricitate, jocurile 3 în 1 cum ar fi Pescuitul Magnetic, şah de memorie, ceas, căsuţa din lemn cu activităţi.

Jucării cu alfabet - contribuie la dezvoltarea abilitaţilor lingvistice.

Jucării cu cifre şi matematică - sprijină înţelegerea conceptelor matematice şi dezvoltarea abilităților numerice. Părinţii pot alege jucării STEM precum Balanţa Broscuţei, jocuri de asociere a cifrelor, set Tabla magnetică, abac, turn cu cifre.

Tăbliţe de scris pentru abilităţi de scriere şi desen.

Jucării de asociere şi clasificare, pentru recunoaşterea formelor şi culorilor.

Jucării de îndemânare şi dexteritate pentru dezvoltarea coordonării mana - ochi şi a abilitaţilor de fineţe. De exemplu, jocurile de şnuruit din lemn, precum Copacul animăluţelor sau Şnuruirea nasturilor Băiat/ fetiţă.

Jucării de memorie şi logica, precum puzzle urile Tangram din lemn, puzzle-urile incastru din lemn, circuit cu piste şi bile, jocuri de asociere cu umbre, ceas educativ, coloane de stivuit şi sortat.

Cărţi cu activităţi - unele din cele mai potrivite pentru a fi dăruite de Crăciun. Cele mai noi cărţi sunt jucării senzoriale de tip şterge şi scrie, planșă magnetică cu numere, cărţi cu accesorii (cum este Cartea Magnetică Doctorul Dentist), cărţi cu puzzle din lemn sau din fetru, cărţi magnetice, tip gentuţă cu diverse activităţi, caiete educative, cărţi de baie.

Puzzle-uri. Dacă la prima vedere, puzzle-urile pot părea cadouri plictisitoare, părinţii (dar, mai ales copiii lor) vor fi uimiţi să descopere noile puzzle-uri din lemn în straturi, puzzle-uri cu piese foarte mari, Tăbliţe cu puzzle, jocuri Montessori Geoboard, cărţi cu puzzle din lemn, cărţi magnetice cu puzzle, puzzle-uri groase, de observaţie, puzzle-uri 3d de stivuit şi altele.

Jocuri STEM de construcție, cele mai căutate fiind cele cu piese mari.

Acestea sunt doar câteva exemple din gama diversificată de jucării educative disponibile pe site-ul Junios, menite să ofere copiilor nu doar momente de distracție, ci și oportunități valoroase de învățare și dezvoltare.

Cu aşa jucării atractive, cu siguranţă, cei mici vor fi foarte încântaţi. Iar cei mari vor avea pacea minţii că au făcut alegeri inspirate pentru copiii lor. Pentru că până la urmă, să cumperi o jucărie educativă de calitate înseamnă să investeşti în viitorul celui mic.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close