Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Kidino.ro: Top jucării creative cu care să îi deschizi imaginația micuțului tău!

Kidino.ro: Top jucării creative cu care să îi deschizi imaginația micuțului tău!

Copiii au nevoie de ajutorul adulților pentru a-și păstra această doză de creativitate activă pe tot parcursul vieții, dar în special în perioada lor cea mai importantă – aceea în care se formează și deprind aptitudinile care îi vor ajuta ulterior în viață.

Kidino.ro: Top jucării creative cu care să îi deschizi imaginația micuțului tău!
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   03:30

Imaginația. Da, în cazul copiilor este o mină nesecată care continuă să te fascineze de la o zi la alta tot mai mult.

În timp ce joaca este distractivă și învăluită de o oarecare doză de fantezie în mintea unui copil, jocul imaginativ reprezintă un aspect foarte serios pe care tu ca părinte trebuie să îl iei în considerare în șlefuirea personalității micuțului tău. Copiii își sporesc competența socială și maturitatea emoțională prin joc. De aceea, au nevoie de jucarii creative care să potențeze dorința lor imaginativă, să evolueze într-un sens benefic. Fiindcă jucăriile sunt un subiect sensibil pentru părinții de astăzi, am pregătit pentru tine o mică selecție de jucarii ieftine și totuși foarte interesante și importante pentru dezvoltarea și conservarea creativității micuțului tău.

Rămâi alături de noi și haide să vedem împreună în acest articol ce jucării creative se pot plia pe felul în care este construit micuțul tău. Pentru că, fiecare copil preferă anumite jocuri și are înclinație spre diferite hobby-uri, iar tu ca părinte trebuie să fii foarte atent la nevoile lui pentru a anticipa direcția în care acesta dorește să evolueze.

Jucarii creative care îl pun pe cel mic la treabă – blocuri de construit

Aceste jucrii ieftine care propun construirea prin alăturarea unui bloc din lemn de altul sunt excelente pentru promovarea jocului imaginativ, întrucât micuții nu trebuie să fie neapărat mari arhitecți pentru a proiecta diverse construcții, dar își pot imagina că realizează castele, turnuri, fortărețe și alte minunății de acest fel care le va oferi încrederea că sunt creativi și ingenioși.

Copiii descoperă că au idei și că își pot aduce ideile la viață prin crearea, transformarea, demolarea și recrearea a ceva unic. În plus, construind cu ajutorul unor blocuri din lemn învață să își sporească atenția, să coopereze cu ceilalți în cazul în care nu se joacă singuri și să își dezvolte stima de sine.

Plastilina nu trebuie să lipsească din nicio casă – copiii o adoră!

O pot modela și transforma în ceea ce imaginația lor găsește interesant în acel moment. Când nu le place ceea ce au creat, este ușor să o ia de la capăt. De aceea, nici nu poate interveni frustrarea de moment ca în cazul altor jucarii creative care nu pot fi demontate cu aceeași ușurință.

Plastilina le oferă un număr infinit de posibilități în privința a ceea ce pot crea. Este mai bine decât să pună creionul pe hârtie și să înceapă să deseneze, deoarece plastilina le oferă un obiect tangibil tridimensional, pe care îl apucă și deci își folosesc abilitățile senzoriale, transformând obiectul în ceea ce mințile lor strălucite își pot imagina.

Dacă ești în căutarea unui set de plastilină, alege culori diferite pentru a-i oferi micuțului tău experiența completă! Găsești pe kidino.ro un sortiment curcubeu de culori compuse care îi va permite celui mic să creeze aproape orice își poate imagina.

Jucarii creative care provoacă la săvârșirea unui joc de rol

Ai ascultat vreodată când copilul tău se implică într-un joc imaginar cu jucăriile sau prietenii lui? Probabil vei auzi câteva cuvinte și fraze pe care nu ți le-ai fi imaginat că le știu! De fapt, adesea se întâmplă să îți auzi propriile cuvinte reflectate în jocul copilului tău.

Copiii învață prin imitație, iar jocul de rol îl ajută pe cel mic să înțeleagă puterea limbajului și să își dezvolte vocabularul, să reconstituie o scenă reală din viață construind o poveste în jurul unei jucarii creative.

Asigură-te că îi stimulezi această creativitate prin intermediul unei jucării care provoacă jocul de rol! Noi îți propunem un cărucior cu înghețată și dulciuri din lemn! Vei vedea cum ușor-ușor copilul tău va începe să își imagineze conversația dintre un vânzător de dulciuri și un potențial client.

Creativitate nelimitată unde singura restricție este imaginația copilului tău

Similare cu jocurile cu blocuri de construit sunt și piesele LEGO, care îi suscită celui mic creativitatea și imaginația pentru a construi diferite lucruri care mai de care mai interesante. Acest joc îl ajută să își dezvolte propriile idei creative și să creeze ceva inspirațional sau să construiască propria sa lume distractivă!

Fiecare creație LEGO este o formă de artă. Imaginația unui copil este singura limită! Copiii devin creativi cu sutele de piese minuscule. Ei pot folosi roți, forme și chiar figurine ce imită oamenii pentru a-și reproduce ideile din minte. Acest joc este util, distractiv și chiar terapeutic, întrucât le menține atenția pe o durată destul de mare de timp și le mută atenția de la diferite aspecte pe o situație constructivă.

Un aspect foarte important în ce privește seturile LEGO este acela că cel mic își dezvoltă nu doar creativitatea, ci și capacități motorii, de auto-exprimare ori un amestec interesant între îndemânare și concentrare. În plus, stimulează gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor, iar în acest fel le asigură celor mici satisfacția de a construi lucruri distractive pe cont propriu.

Atelierul de creație chiar la tine acasă!

Desenul suscită creativitatea într-un mod extrem de evident. Așa că, ultima noastră propunere din acest articol nu putea să fie alta decât un set distractiv prin care își poate pune la încercare talentul artistic.

Înființează o zonă specială în casă, unde să ai la îndemână blocuri de desen sau chiar simple coli de hârtie pe care copilul tău să le poată accesa cu ușurință și încurajează-l să își manifeste latura creativă prin desen și pictură!

Jucăriile încurajează creativitatea și fac mult mai mult decât să îi învețe pe micuți să deseneze, să sculpteze sau să joace cu diverse jucarii creative care le suscită nu doar imaginația, dar le dezvoltă și alte abilități cognitive sau senzoriale. Sperăm că acest articol a fost util pentru tine și ai descoperit idei noi cu care să îți surprinzi juniorul!

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close