Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Metode si produse naturale pentru stimularea lactatiei despre care ar trebui sa stii!

Metode si produse naturale pentru stimularea lactatiei despre care ar trebui sa stii!

Dacă tocmai ai început să alăptezi, s-ar putea să te întrebi dacă bebelușul primește sau nu suficient lapte matern, ce anume poate provoca un aport scăzut de lapte matern și cum să produci mai mult lapte matern.

Metode si produse naturale pentru stimularea lactatiei despre care ar trebui sa stii!
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   11:33

Citește mai departe pentru răspunsurile la toate aceste întrebări și multe altele despre metode și produse naturale pentru stimularea lactației.

Copilul tău primește suficient lapte matern?

Aceasta este o preocupare comună pentru mamele care alăptează. La urma urmei, sânii nu au un indicator care să spună cât lapte există acolo. Din fericire, de obicei nu este nevoie să-ți faci griji în legătură cu acest lucru: bebelușii alăptați, de obicei, iau cât lapte au nevoie la fiecare masă și, în condiții normale, sânii tăi vor produce automat mai puțin sau mai mult lapte matern ca răspuns la această cerere.

Acesta este motivul pentru care nu este important să știi cantitatea exactă de lapte matern luată la fiecare masă, atâta timp cât micuțul tău primește toată hrană de care are nevoie.

Deci, cum îți poți da seama dacă se întâmplă asta? Iată câteva dintre semnele că bebelușul tău primește suficient lapte matern:

Bebelușul tău este relaxat în timpul hrănirii. Este un semn bun dacă micuțul tău este calm în timp ce se hrănește și se desprinde de la sân când a avut suficient. Reține însă că un pic de agitație în timpul sau după hrănire nu este întotdeauna ceva de îngrijorător. Bebelușul tău se îngrașă. Acesta este unul dintre cele mai fiabile semne ale hrănirii cu succes. Dacă bebelușul tău se îngrașă constant, este puțin probabil să produci o cantitate mică de lapte. Reține că bebelușul va pierde puțin în greutate în câteva zile de la naștere, dar își va reveni în câteva săptămâni.

Sânii tăi se simt moi după hrănire. Sânii se pot simți mai ferm și mai plini înainte de hrănire, dar mai moi după aceea.

Cauzele producției deficitare de lapte matern

Dacă nou-născutul nu primește suficientă alimentație există șanse că acesta să aibă dificultăți în a se fixă corect pe sân. Încearcă câteva poziții diferite de alăptare și solicită sfaturile unui specialist în lactație.

Cu toate acestea, există și alți factori care pot duce uneori la scăderea cantității de lapte matern, inclusiv:

-Aștepți prea mult înainte de a începe să alăptezi.

-Nu alăptezi suficient de des (experții recomandă alăptarea de aproximativ 8 până la 12 ori pe zi în primele câteva săptămâni după naștere).

-Anumite medicamente, inclusiv unele analgezice și decongestionante nazale.

-După o operație la sân.

-Anumite condiții de sănătate, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială sau diabetul insulino-dependent

-Stres, depresie sau anxietate

-Fumatul și consumul de alcool.

Cum să crești producția de lapte matern

1. Începe să alăptezi cât de repede poți. În mod ideal, cel mai bine este să începi alăptarea în decurs de o oră sau două de la nașterea copilului. Cu toate acestea, uneori acest lucru nu este posibil. În acest caz, cineva din maternitate trebuie să îți arate cum să stimulezi producția de lapte.

2. Alăptează la fel de des și cât timp dorește copilul. Sânii tăi produc mai mult lapte ca răspuns la o creștere a cererii, astfel încât să înveți să recunoști și să răspunzi la indicațiile de hrănire ale bebelușului.

3. Asigura-te că bebelușul tău este plasat corect. Este important ca bebelușul să se fixeze corect și să înghită în timp ce se hrănește.

4. Hrănește-l din ambii sâni. De îndată ce copilul tău încetinește sau încetează să se hrănească de la un sân, oferă-i-l pe celălalt.

5. Nu sări peste mese. Dacă te întorci la serviciu sau, din orice alt motiv, nu poți alăpta în acel moment, încearcă să mulgi laptele la intervale regulate, pentru a nu afecta aprovizionarea cu lapte.

6. Folosește produse naturale pentru stimularea lactatiei. Aceste produse pot fi achiziționate la indicația medicului, de la magazine de specialitate precum minuneanaturii.ro. Printre cele mai bune produse le recomandăm pe cele pe baza de spirulină. Spirulina este sigură în timpul alăptării? Da, este, dar cu condiția să fie folosită din surse sigure, precum produsele de la acest magazin de produse naturiste.

Dar ce este spirulina? Este o algă. Algele spirulinei sunt bogate în proteine și antioxidanți, cele două elemente esențiale în perioada imediat următoare sarcinii. Vitamina B este un alt element constitutiv principal. Culoarea verde ne arată conținutul său de clorofilă. Clorofila din alge are grijă de toxinele din sânge. De asemenea, joacă un rol important în performanța imunității corpului. O rezervă de fier biodisponibilă, ajută la combaterea anemiei, o afecțiune frecvent diagnosticată în rândul noilor mame, fără a constipa. Alți nutrienți din spirulină sunt tiamina, nicotinamida, riboflavina, acidul folic, piridoxina și vitaminele C, D, E și A. Urme de cupru, zinc, calciu, fosfor, potasiu, crom, mangan, sodiu și multe altele sunt detectate în forme biodisponibile.

Proteinele eliberate din spirulină pot fi folositoare în organism. Metalele grele și elementele toxice sunt eliminate din corp odată ce se combină cu spirulina.

Un alt remediu natural trebuie să conțină fenicul. Feniculul este o plantă care este adesea folosită la gătit și este bine cunoscută pentru proprietățile sale curative. Feniculul, cunoscut și sub numele de Foeniculum Vulgare, face parte din familia morcovilor. Feniculul ajută la creșterea cantității de lapte matern. Este binecunoscut de secole și este un galactogog natural. Un galactogog este un medicament sau o sursă de hrană care ajută la creșterea cantității de lapte a mamelor care alăptează. Motivul pentru care feniculul este considerat a fi unul este că are fitoestrogeni, similari cu hormonul estrogen care este format în mod natural de corpul uman. Femeile folosesc această plantă în acest scop de mult timp, cu rezultate uimitoare pentru majoritatea femeilor.

La minuneanaturii.ro vei găsi și alte produse pe baza de plante precum cele ce conțin schinduf și orz verde. Dacă vei urmă toți pașii de mai sus și vei învăța să fii relaxată, vei avea suficient lapte pentru puiul tău.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close